Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ

Η αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου που θα αναλάβει τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έλαβε τέλος, απόψε, , σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, με την Κυβέρνηση να «κλείνει» στο πρόσωπο ενός 40άρη ακαδημαϊκού. Γνώριμος στον ΕΟΠΥΥ ο, επίσης νεαρός, αντιπρόεδρος.
Ο Σταμάτης Μπερσίμης θα αναλάβει το τιμόνι του πιο απαιτητικού δημοσιονομικά κρατικού φορέα, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Δ. Κοντό. Ο κ. Μπερσίμης ήταν ο επικρατέστερος για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, μετά και την απόφαση του καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Μ. Χλέτσου να θέσει τον εαυτό του εκτός «κούρσας» (διαβάστε εδώ).

Απόψε, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έλαβε και την τελική απόφαση, δίνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, το χρίσμα στον Στ. Μπερσίμη.

Ο κ Μπερσίμης, 41 ετών και Λέκτορας του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, έχει ένα μακρύ βιογραφικό με πλούσιο ερευνητικό έργο, που περιλαμβάνει δεκάδες δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Στη θέση του Αντιπροέδρου θα τοποθετηθεί ο Σταμάτης Βαρδαρός, Υπεύθυνος Τομέα Απασχόλησης & Κοινωνικής Πολιτικής ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, επίσης 40αρης, που έχει εμπειρία από το χώρο της κοινωνικής ασφάλισης και πολιτικής, αλλά και από τον ίδιο τον ΕΟΠΥΥ, του οποίου είναι μέχρι σήμερα μέλος. Είχε προταθεί για το Διοικητικό Συμβούλιο από τις εργοδοτικές οργανώσεις ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

Στη διαδικασία διορισμού των κ. Μπερσίμη και Βαρδαρό, ωστόσο, υπάρχει και μια σημαντική νομική παράμετρος, που προκάλεσε προβληματισμό στην Αριστοτέλους και το Μαξίμου.

Σύμφωνα με νόμο που είχε περάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο επόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα έπρεπε να αναδειχθεί μέσα από διεθνή διαγωνισμό και όχι με απευθείας διορισμό, όπως ίσχυε έως και την τελευταία θητεία του κ. Κοντού.

Κύκλοι της Αριστοτέλους αναφέρουν στο Virus πως θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία, εκτιμώντας πως έχει βρεθεί τρόπος υπέρβασης των εμποδίων για το διορισμό του νεου προέδρου και του νέου αντιπροέδρου.

Με τις επίσημες,ανακοινώσεις πιθανόν να έχουμε σαφέστερη εικόνα. Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουμε την πολυαναμενόμενη και πολλαπλώς αναβληθείσα συνέντευξη τύπου της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στους ιατρικούς συντάκτες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *