Ενημέρωση απο τον Πρόεδρο του ΙΣ Αρκαδίας και τον κ. Διαμαντόπουλο για τα απορρίματα

 

 

 

 

 

 

 

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν στις δηλώσεις τους ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογιός και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος σχετικά με την κατάσταση που υπάρχει στην πόλη της Τρίπολης από τα σκουπίδια. Τόνισαν πως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κάποια επιδημία αλλά αλλεργίες και δερματοπάθειες που παρουσιάζονται μπορεία να σχετίζονται με τα απορρίμματα.
Ανεξάρτητα από το αν έχουμε τώρα κάποια επιδημία ή όχι το πρόβλημα με τα σκουπίδια πρέπει να λυθεί, γιατί ο υγειονομικός κίνδυνος είναι ορατός όσο περνούν οι μέρες και η θερμοκρασία αυξάνεται. Από την άλλη υπάρχει θέμα με τα τρωκτικά και με τις μύγες και τα κουνούπια αν εμφανιστούν και μεταφέρουν μικρόβια από τα σκουπίδια. Παράλληλα η εικόνα που υπάρχει στην πόλη αποτελεί ντροπή, και προσβάλλει ποικιλοτρόπως τους κατοίκους της Τρίπολης, σύμφωνα πάντα με τους δύο γιατρούς.
Να αναφέρουμε πως ο κ. Ψυχογιός άφησε αιχμές και για σχόλια που ακούστηκαν για τον Ιατρικό Σύλλογο και σημείωσε πως αν μπορούσαμε να φωνάξουμε και να λυθεί το πρόβλημα θα το είχαμε κάνει ήδη. Μάλιστα συνεχίζοντας την αναφορά του δήλωσε πως ο ΙΣΑ δεν είναι κλειστό κλάμπ τρελών επιστημόνων …
Από τη δική του πλευρά ο κ. Διαμαντόπουλος μεταξύ άλλων διευκρίνισε πως ο ρόλος του υγειονομικού είναι εποπτικός και γνωμοδοτικός και λειτουργεί βάσει νόμου ενώ επεσήμανε την ανάγκη για ιδιαίτερη διαδικασία στην αποκομιδή των απορριμμάτων και για την συνεχή απολύμανση των κάδων και των χώρων που ήταν συσσωρευμένα τα απορρίμματα.
Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις των κκ Ψυχογιού και Διαμαντόπουλου.

Ε.Τ.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *