ΥΠΑΝΑΧΩΡΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ στο θέμα των ιδιωτικών κλινικών!

Σε… αναδίπλωση για το θέμα της αποζημίωσης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που προσφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα υγείας προχώρησε το πρωί ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Δύο μέρες μετά την δήλωση του ότι επανεξετάζει τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές υπογραμμίζοντας ότι όποιος επιλέγει τον ιδιωτικό τομέα θα πληρώνει τη δαπάνη, ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Mega είπε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Και υποστήριξε ότι αυτό που σχεδιάζεται αφορά τους ασφαλισμένους που έχουν ιδιωτική ασφάλιση.
Σήμερα, όταν ένας ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ που διαθέτει και ιδιωτική ασφάλιση επιλέγει τις ιδιωτικές κλινικές, ο Οργανισμός αποζημιώνει το συμφωνημένο τιμολόγιο και το υπόλοιπο το καταβάλλει η ιδιωτική ασφάλεια. Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτό θα αλλάξει: πρώτα θα πληρώνει η ιδιωτική ασφάλιση και το υπόλοιπο ποσό θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.
Για παράδειγμα, εάν ένας ασφαλισμένος υποβληθεί σε μια επέμβαση με συνολικό κόστος 5.000 ευρώ, ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει τα 3.000 ευρώ και τα υπόλοιπα η ιδιωτική ασφάλιση. Με τις αλλαγές που προωθούνται, τα 3.000 θα πρέπει να τα καταβάλλει η ιδιωτική ασφάλιση και τα υπόλοιπα ο ΕΟΠΥΥ.
Ήδη οι δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή έχουν προκαλέσει την αντίδραση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, οι οποίες διαμηνύουν ότι: αν αλλάξουν οι συνθήκες αποζημίωσης για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, θα αλλάξουν τα τιμολόγιά τους και τα πακέτα που προσφέρουν.

 

Πηγή: healthview

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *