Όργιο κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας στο ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τα αποκαλυπτικά στοιχεία για το ΕΤΑΑ – ΤΣΑΥ, που ήρθαν στην δημοσιότητα, για το όργιο κακοδιοίκησης και το χάος που περιγράφεται στο από 14/10/2014 πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και υγείας (ΣΕΥΥΠ), στο οποίο αναφέρονται μεταξύ άλλων: Αδυναμία είσπραξης εισφορών από κλινικές, συντάξεις που χορηγούνται αυθημερόν ή με «εντολή προέδρου». Απευθείας αναθέσεις. Αναδρομικές συμβάσεις για έργα που έχουν γίνει, έλλειψη επαρκούς λογιστικού συστήματος, έλλειψη ισολογισμών από το 2001 και έλλειψη επαρκούς μηχανοργάνωσης παρά το γεγονός ότι δόθηκαν 4,4 εκ. για τον σκοπό αυτό.

 

Καταγγέλουμε την πλήρη απαξίωση του ταμείου των υγειονομικών και τον υπαρκτό κίνδυνο να βρεθούν χιλιάδες υγειονομικοί χωρίς συντάξεις ή με συντάξεις πείνας. Καλούμε τους θεσμικούς φορείς των ιατρών όπως είναι οι ιατρικοί σύλλογοι και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που εισηγείται τον Πρόεδρο του ΤΣΑΥ, να αναδείξουν το θέμα, να κινήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία για την αναζήτηση διοικητικών και ποινικών ευθυνών, ως οφείλουν, να αναζητήσουν τους υπευθύνους για την απαξίωση των εισφορών των γιατρών  και να διασφαλίσουν με κάθε μέσω τις συντάξεις των συναδέλφων ιατρών χωρίς άλλες αυξήσεις εισφορών από τους νεώτερους συναδέλφους.

 

Ενόψει των ανωτέρω αναμένουμε την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων οργάνων έτσι ώστε να κινηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία, επιφυλασσόμενοι σε κάθε περίπτωση των νόμιμων και συνταγματικά κατοχυρωμένων  δικαιωμάτων μας κατά παντός υπευθύνου.

 

Γραφείο Τύπου ΝΙΚΙ-ΙΣΑ

(www.niki-isa.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *