ΠΕΕΒΙ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/12/2014

Αθήνα, 10/12/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα 10 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μας συνάντηση έξω από το Υπουργείο Υγείας με τη συνήθη συμμετοχή των συναδέλφων.
Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ.Μ. Βλασταράκος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ.Α.  Μαστοράκου και τα μέλη  του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ.Β. Ανεμοδουρά και κ.Μ. Καλαμάρη.
Ο Υπουργός Υγείας κ.Μ Βορίδης δέχθηκε τον Πρόεδρο κ. Κ. Μπεντεβή και τη Γεν. Γραμματέα κ.Μ. Παπακωνσταντίνου της ΠΕΕΒΙ με την παρέμβαση και παρουσία  του Προέδρου του ΠΙΣ κ.Μ. Βλασταράκου. Στην πολύ σύντομη συζήτηση που έγινε  ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την ανάρτηση του πλαφόν ανά πάροχο σήμερα κιόλας, αλλά και για την εφαρμογή της Υ9/οικ. 70521 ΦΕΚ 2243/18.8.14 στο σύνολό της, ενώ μας έκλεισε ραντεβού για την επόμενη Παρασκευή 19/12/2014, προκείμενου να συζητήσουμε και τα υπόλοιπα αιτήματά μας.
Ύστερα από έκτακτο ΔΣ της Ένωσης και μετά την ανάρτηση των ορίων ανά πάροχο, που όφειλε ο ΕΟΠΥΥ να έχει κάνει εδώ και καιρό αποφασίζουμε κατά πλειοψηφία :

Να αναστείλουμε την επίσχεση που ήταν προγραμματισμένη για αύριο 11/12/2014, μέχρι την Παρασκευή 19/12/2014, που είναι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου, οπότε και θα  επανεξετασθεί το θέμα της επίσχεσης.
Επίσης, ενημερώνουμε τους συναδέλφους, ότι όσον αφορά την ανάρτηση των ατομικών ορίων ανα πάροχο μπορούν να συμβουλευτούν την ιστοσελίδα της ΠΕΕΒΙ, όπου αναγράφονται νομικές οδηγίες για τη διαχείρηση του θέματος.
Θεωρούμε θετική εξέλιξη έστω και τώρα, μετά τις έντονες πιέσεις μας, την αναγραφή των ορίων ανά πάροχο, που δίνει τέλος στο υποχρεωτικό claw back και βάζει ένα δεδομένο στις συζητήσεις που έρχονται.
Εννοείται ότι δεν ξεπερνάμε κανένα απο τα ζητούμενα μας.
Προτεραιότητά μας είναι να διορθωθούν οι αδικίες που αφορούν τους νέους συναδέλφους, για τους οποίους όπως φαίνεται δεν ασχολήθηκε καθόλου όλο αυτό το διάστημα ο ΕΟΠΥΥ.
Επιμένουμε στις θέσεις μας και θα αγωνιστούμε γι’ αυτές με σθένος και αποφασιστικότητα.
Και ο άγιος φοβέρα θέλει..
Ο Πρόεδρος                   Η Γεν. Γραμματέας
Κ. Μπεντεβής              Μ. Παπακωνσταντίνου

 

http://www.peebi.gr/420-anastoli-mexri-19-12-2014

One thought to “ΠΕΕΒΙ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΧΕΣΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/12/2014”

  1. Ο αγιος ποιός είναι ; ο εοππυ ή ο Βορίδης;
    Πάλι επίσχεση μιάς… ημέρας κάνανε οι “δικοί τους¨(ελεγχόμενοι από την κυβέρνηση εννοώ) συνδικαλιστικοί ηγέτες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *