15 χρόνια λειτουργίας για τη Νευροχειρουργική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

15 χρόνια λειτουργίας για τη Νευροχειρουργική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου (vid)

Αποκλειστική συνέντευξη ενός εκ των διευθυντών-δημιουργών της κλινικής στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5

Το Δεκέμβριο του 1999, 15 χρόνια πριν, προκηρύσσονται δύο θέσεις νευροχειρουργών για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Οι γιατροί Φίλιππος Βαρότσης και Παναγιώτης Στυλίδης έρχονται ο πρώτος από την Αθήνα και ο δεύτερος από το εξωτερικό και από το μηδέν δημιουργούν μία νευροχειρουργική κλινική. Μία κλινική στην οποία έχουν γίνει πάνω από 2500 χειρουργεία ενώ στα εξωτερικά ιατρεία τα περιστατικά ετησίως είναι 100αδες.

 Μία κλινική που ξεκίνησε με προβλήματα αλλά σιγά -σιγά με τη θέληση και την προσπάθεια των δύο γιατρών και κάποιων άλλων επικουρικών γιατρών που τους βοηθούν (έρχονται βέβαια και φεύγουν αυτοί οι γιατροί) μεγάλωσε και στηρίζεται στα πόδια της.

Ο Παναγιώτης Στυλίδης, ο ένας εκ των δύο δημιουργών της κλινικής, μάς έκανε την τιμή και μίλησε στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 για το ξεκίνημα της κλινικής, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν, αφού η έλλειψη προσωπικού και υλικών είναι βασικά θέματα που δεν έχουν λυθεί και με την κρίση οξύνονται, αλλά και για τη χαρά και υπερηφάνεια που νιώθουν για το δημιούργημά τους, το “παιδί” τους που έχει βοηθήσει πολλές χιλιάδες κόσμου από όλην την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

“Το όνειρό μας είναι η δημιουργία μίας πτέρυγας” σημείωσε ο κ. Στυλίδης και συνέχισε “θέλουμε να υπάρχουν γιατροί που θα στελεχώσουν την πτέρυγα και που θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, αλλά δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε….”.

Εμείς αφού ευχαριστήσουμε τον κ. Στυλίδη αλλά και τον κ. Βαρότση που δεν μπόρεσε να είναι μαζί μας στην συνέντευξη λόγω εφημερίας, να τους ευχηθούμε να έχουν δύναμη για να ανταξέρχονται στο ιερό καθήκον τους και να σώζουν ζωές και να τους ευχηθούμε το όνειρό τους να γίνει πραγματικότητα για το καλό των πολιτών….

Δείτε αναλυτικά την αποκλειστική συνέντευξη του κ. Στυλίδη στη ΔΡΤ 91,5 στο βίντεο.

Ε.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *