ΝΙΚΙ-ΙΣΑ: Το ΔΣ του ΙΣΑ ΠΟΤΕ δεν ψήφισε υπέρ των ΚΕΠ Υγείας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΙ-ΙΣΑ
Αθήνα 3/12/2014

Για άλλη μια φορά ο κ. πατούλης, πρόεδρος του ΙΣΑ και πρόεδρος της ΜΗΚΥΟ «Διαδημοτικό Δικτύο Υγείας», με τη στήριξη της παράταξη ΔΗΚΙ, εκδίδει ΝΟΘΟ δελτίο τύπου που χαιρετίζει την ίδρυση ΚΕΠ Υγείας.

Εξέδωσε λοιπόν στις 3/12/2014 δελτίο τύπου του ΙΣΑ που χαιρετίζει την δημιουργία των λεγόμενων «ΚΕΠ Υγείας» τη στιγμή πουΟΥΔΕΠΟΤΕ το νέο ΔΣ του ΙΣΑ δεν τοποθετήθηκε και ΔΕΝ ψήφισε υπέρ της δημιουργίας τους, ουδέποτε το ΔΣ του ΙΣΑ ΔΕΝ ενέκρινε την αποστολή Δελτίου Τύπου που να χαιρετίζει την ίδρυση τους. Φαίνεται ότι ο κ. πατούλης έχει μπερδέψει τα αξιώματα που κατέχει, τον κατανοούμε αλλά ΔΕΝ μπορούμε να ανεχθούμε κανέναν να καπηλεύεται με αυτό τον τρόπο τον ΙΣΑ.

Θεωρούμε μέγιστη ασέβεια προς τα μέλη του ΔΣ και το σύνολο των ιατρών της Αθήνας κάποιοι να χρησιμοποιούν τον ΙΣΑ ως προσωπικό τους “τσιφλίκι”. Θυμίζουμε ότι με βάση τον ΝΟΜΟ την πολιτική του ΙΣΑ την εκφράζει το ΔΣ. Το γραφείο τύπου του ΙΣΑ δεν αποτελεί προσωπική υπηρεσία του Προέδρου αλλά όργανο άσκησης πολιτικής του ΔΣ.

Ζητούμε ΑΜΕΣΑ να μας απαντήσει επίσημα ο Γενικός Γραμματέας του ΙΣΑ αν οι συγκεκριμένες δομές αποτελούν δομές υγείας, αν έχουν αδειοδοτηθεί και απο ποιόν φορέα, αν υπάρχει απόφαση του ΔΣ που να χαιρετίζει την δημιουργία αυτών των δομών, πότε ελήφθη και ποιοι σύμβουλοι την ψήφισαν καθώς και με ποιου εντολή εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΙΣΑ την εν λόγο ανακοίνωση, μέχρι τότε η ΝΙΚΙ-ΙΣΑ καταγγείλει ως ΝΟΘΟ το σχετικό δελτίο τύπου.

Αναμένουμε ΑΜΕΣΑ απάντηση από τον Γενικό Γραμματέα και την Προϊσταμένη Διοικητικού καθώς και τις απόψεις των άλλων παρατάξεων στο ΔΣ του ΙΣΑ καθώς. Υπενθυμίζουμε την υποχρέωση των διοικητικών υπηρεσιών και του ΓΓ να απαντάνε ΑΜΕΣΑ σε ερωτήματα των μελών του ΔΣ. Καλούμε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ να επανέλθει στην τάξη και να σεβαστεί τους γιατρούς, τις δημοκρατικές διαδικασίες και το νεοεκλεγέν ΔΣ του ΙΣΑ. Ζητάμε την παρέμβαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου πάνω στο θέμα της ίδρυσης και λειτουργίας των ΚΕΠ Υγείας.

Η θέση της ΝΙΚΙ-ΙΣΑ είναι ότι οι συγκεκριμένες δομές αποτελούν μηχανισμό αποδόμησης των ιδιωτικών ιατρείων και των επίσημων κρατικών δομών υγείας. Τέλος δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Γραφείο Τύπου ΝΙΚΙ-ΙΣΑ (www.niki-isa.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *