ΔΤ του ΙΣΑ για τα ΚΕΠ Υγείας της Αυτοδιοίκησης

Ευκαιρία και όχι απειλή για τα ιδιωτικά ιατρεία, η λειτουργία των Κ.Ε.Π. Υγείας της Αυτοδιοίκησης

Δημοσιεύθηκε Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014 14:37

Ο ΙΣΑ χαιρετίζει την δημιουργία του Κέντρου Πρόληψης Υγείας (ΚΕ.Π.Υ.) Μεταμόρφωσης που εγκαινιάστηκε χθες 1/12. Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η καινοτόμος προσπάθεια να διατηρήσουμε την υγεία του πολίτη πριν ασθενήσει πρέπει να είναι το μέλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ΚΕΠ υγείας. Συνεχίζουμε δυναμικά και στα άλλα 14 ΚΕΠ υγείας, ώστε να γίνει συνείδηση και στη χώρα μας, όπως συμβαίνει και σε όλη την Ευρώπη. Συγχαίρω το Δήμαρχο Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Καρπετά, που γρήγορα αντιλήφθηκε πόσο σημαντικά είναι τα ΚΕΠ υγείας για τους δημότες και συνέδραμε στη προσπάθεια αυτή.»

Τα Κ.Ε.Π. Υγείας δεν υποκαθιστούν τα ιδιωτικά ιατρεία, αφού δεν παρέχουν τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται σε αυτά.

Αντίθετα, στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών πάνω στο ζήτημα της πρόληψης της υγείας. Μέσα από την ευαισθητοποίηση αυτή, που στόχο έχει να ενισχύσει την προσπάθεια να διατηρηθεί η υγεία του πολίτη πριν ασθενήσει, οι πολίτες θα αναζητήσουν υπηρεσίες πρόληψης απευθυνόμενοι και στους συναδέλφους μας ιατρούς που διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο. Ουσιαστικά «ανοίγει» μια νέα αγορά παροχής ιατρικών υπηρεσιών, αυτή τη φορά όχι στον τομέα αντιμετώπισης της ασθένειας, αλλά της πρόληψης της. Κι από το «άνοιγμα» αυτό , δεν βλάπτονται τα ιδιωτικά ιατρεία, αλλά ωφελούνται.

Η συνεργασία Αυτοδιοίκησης και λειτουργών της υγείας πάνω στα ζητήματα της πρόληψης, μας ωφελεί όλους. Πολίτες, Ιατρούς και Αυτοδιοίκηση.

Ο Ι.Σ.Α. είναι υπέρμαχος κάθε πρωτοβουλίας της αυτοδιοίκησης υπέρ της υγείας των πολιτών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *