Οργιο φοροδιαφυγής από γιατρούς

σδοεΝέα «φουρνιά» φοροφυγάδων έπεσε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ και σ΄αυτήν περιλαμβάνονται συνολικά 20 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως όμως χειρουργοί, γυναικολόγοι και παιδίατροι οι οποίο είχαν αποκρύψει εισοδήματα πάνω από… 30 εκατ. ευρώ.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες του ΣΔΟΕ τα περισσότερα εισοδήματα που δεν τα είχαν δηλώσει οι γιατροί προέρχονταν από… φακελάκια. Συγκεκριμένα, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, εντοπίστηκαν οι παρακάτω νέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής:

* Γιατρός, ογκολόγος στο Κολωνάκι απέκρυψε 6.800.000 ευρώ που προέρχονταν από εισοδήματά του στο χρονικό διάστημα 2012- 2014.

* Γιατρός γυναικολόγος στην Κρήτη δεν είχε δηλώσει 680.000 ευρώ.

* Γυναικολόγος και μία παιδίατρος στη Θεσσαλονίκη απέκρυψαν εισοδήματα 2.200.000 ευρώ.

* Γιατρός στη Λήμνο, στην κωμόπολη Μύρινα δεν δήλωσε εισοδήματα 986.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά βρέθηκαν μετά από έλεγχο στους τραπεζικούς του λογαριασμούς στο διάστημα 2009 έως 2011. Δηλαδή ο συγκεκριμένος γιατρός σε δύο χρόνια κατάφερε, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του ΣΔΟΕ να εισπράξει σχεδόν ένα εκατ. ευρώ, χωρίς να τα δηλώσει.

* Τέσσερις πανεπιστημιακοί γιατροί στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στα ΤΕΙ είχαν εισπράξει από το δημόσιο ένα εκατ. ευρώ για να πραγματοποιήσουν ερευνητικά προγράμματα και δεν δήλωσαν το ποσό.

http://www.tovima.gr/

Η ανάρτηση έγινε από Κ.Ξ.DCM6W7 Thumb Up Symbol

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *