Πότε θα εξυγιανθεί το ελληνικό πρωτάθλημα;

ARKADIA18-150x15017Δεν είναι τυχαίο που έρευνες της κοινής γνώμης τα τελευταία χρόνια απαξιώνουν το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, καθώς με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας να συμβαίνουν στα γήπεδα δεν ελπίζουν ότι θα αλλάξει τίποτε στο μέλλον, ενώ βλέπουν- όσοι βλέπουν- μπάλα μόνο από την τηλεόραση. Εις επίρρωση των παραπάνω έρχεται το ματς του περασμένου Σαββάτου μεταξύ Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακού, όπου είχαμε μια ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος, δυσάρεστο γεγονός που προστίθεται στην ήδη βεβαρημένη εικόνα του πρωταθλήματος της Σούπερλιγκ.
Την ώρα που οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν έρευνα για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο τρίσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο διαιτητής του εν λόγω αγώνα και οι βοηθοί του με εγκληματικά σφυρίγματα στιγμάτισαν την αναμέτρηση του “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και έβλαψαν καταφανώς τον Αστέρα, ο οποίος αγωνίστηκε με 10 παίκτες από το πρώτο μέρος, μετά την τιμωρία για ανύπαρκτο σφάλμα και αποβολή του Μάσα. Χαρακτηριστικό των φαλτσοσφυριγμάτων του εν λόγω διαιτητή, είναι και το γεγονός ότι έδωσε 34 φάουλ στους ερυθρόλευκους και μόλις τέσσερα στους Αρκάδες σε 94 λεπτά παιχνιδιού, “κιτρίνισε” με ευκολία τους παίκτες του Αστέρα, υποδείκνυε πονηρά… φάουλ υπέρ των φιλοξενουμένων, κράτησε περισσότερες καθυστερήσεις απ’ όσες έπρεπε και πολλά άλλα.
Η σκανδαλώδης διαιτησία έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την υπενθύμιση παραγόντων ομάδας του κέντρου για σχέσεις του έλληνα ρέφερι με μέλη της διοίκησης ομάδας που πρωταγωνιστεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Το θέμα σαφώς ξεπερνά το αθλητικό πλαίσιο και πλέον έχει μετατραπεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα, καθώς η ανοχή που επιδεικνύεται εκ μέρους της πολιτείας αποθρασύνει κάποιους οι οποίοι επιβάλλουν ετσιθελικά τα παιχνίδια τους.

Και ενώ θα περίμενε κανείς, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του ΑΣΤΕΡΑ, τα θεσμικά πρόσωπα του ποδοσφαίρου να πάρουν κάποια θέση για τη διαιτησία, αυτά σιωπούν. Και η σιωπή αυτή είναι εκκωφαντική γι αυτό και καθίσταται ένοχη.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία τα δημοσκοπικά ευρήματα σύμφωνα με τα οποία η εικόνα την οποία έχει η ελληνική (ποδοσφαιρική) κοινωνία για τους διαιτητές, δεν είναι καθόλου ευχάριστη καθόσον το 55% πιστεύει ότι χρηματίζονται, το 51% ότι έχουν κακή φυσική κατάσταση και το 38% ότι τα αποτελέσματα των αγώνων του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου είναι στημένα. Μεγαλύτερο και το ποσοστό εκείνων που θεωρούν δεδομένο ότι οι διαιτητές δέχονται πιέσεις από παράγοντες (83%) και οπαδούς (80%).

Η κατάσταση έχει φθάσει στα όριά της. Και η πολιτεία δεν μπορεί να μένει αδρανής. Το ποδόσφαιρο από υγιές σπορ και θέαμα δεν μπορεί να ρυμουλκείται από νονούς της αγοράς. Η οικονομική κρίση που μας έχει πλήξει μπορεί να αποτελέσει μία χρυσή ευκαιρία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ευκαιρία που δίνεται τώρα, είναι σημαντική.

 

 

Καταδικάζουν

Καυστικότατα τα σχόλια των αθηναϊκών ΜΜΕ, έντυπων και ηλεκτρονικών, για τη διαιτησία Σπάθα στον αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό. Έως και ανέκδοτα κυκλοφόρησαν που τσουλουφρίζουν τον εν λόγω κύριο. Χαρακτηριστικά τα σχόλια της εφημερίδας Τα Νέα, στην αθλητική της σελίδα όπου μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Αρναούτογλου αναφέρει στο φύλο της Δευτέρας 3 Νοεμβρίου 2014:

Ένα από τα επαγγέλματα που προσφέρονται για να εκτεθεί κάποιος με ευκολία είναι αυτό του διαιτητή. Σε εκατό σωστές υποδείξεις να έχει προβεί, ένα ανάποδο σφύριγμα ικανό να αλλοιώσει το αποτέλεσμα μπορεί να εκληφθεί ως εκούσιο (κοινώς «στημένο») και να κηλιδώσει την εικόνα και τη φήμη του ρέφερι. Στην περίπτωση του Ηλία Σπάθα η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά! Μόλις μερικές ημέρες πριν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τον είχε αποκαλέσει «διαπλεκόμενο», υπονοώντας ύποπτη σχέση του με τον Ολυμπιακό και ο εν λόγω ρέφερι παρουσιάστηκε στο γήπεδο της Τρίπολης αποφασισμένος να πράξει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να τον δικαιώσει!

Είναι από τους αγώνες που ακόμα και ο πιο τυφλωμένος οπαδός ενίσταται αναφωνώντας: «Φτάνει ρε φίλε, λύσσα το έκανες! Αηδία…». Αυτή η επίδειξη δύναμης την οποία από το πρώτο λεπτό του αγώνα ο Σπάθας και οι δύο «συνεργοί» του (οι βοηθοί με τα 5 ανύπαρκτα οφσάιντ κατά του Αστέρα!) βάλθηκαν να επιβάλουν, ξεσηκώνοντας ακόμα και το πιο βουβό κοινό ομάδας στην Ελλάδα, ακουμπάει σε δύο εξηγήσεις: είτε οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι παντελώς άσχετοι με το επάγγελμα που επέλεξαν να ακολουθήσουν, είτε κάποιος τους είπε ότι πρέπει να πράξουν αναλόγως. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος ερμηνείας είναι άκυρος!

 

Και ο Γιάννης Πρετεντέρης

Στη ίδια εφημερίδα ο Γιάννης Πρετεντέρης στη στήλη του «Εμπιστευτικά» σχολιάζει το αυτό θέμα λίαν καυστικά. «Όπως υπάρχουν πρόεδροι ομάδων , λέει μεταξύ άλλων, που αισθάνονται σπουδαίοι επειδή η ομάδα τους κερδίζει με άθλιο τρόπο, έτσι υπάρχουν και παράγοντες που τους προσφέρουν τον «όποιο άθλιο τρόπο». Ακριβώς όπως ο Σπάθας, ο Καλογερόπουλος ή ο Γιάχος επιβεβαιώνουν τη σπουδαιότητά τους διαμορφώνοντας ένα αποτέλεσμα, ακόμη κι αν τους βρίζει όλη η Ελλάδα». Και καταλήγει: «Και επειδή κανένας μαφιόζος δεν απεσύρθη ποτέ από τη Μαφία για λόγους ευθιξίας, έτσι δεν πρόκειται ποτέ κανείς να φύγει για λόγους ευθιξίας από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον όσο η Δικαιοσύνη κωλυσιεργεί και η κυβέρνηση κάνει την πάπια».

 

Αναμένεται κοσμοπλημύρα

Θα γεμίσει, κατά τα φαινόμενα, ασφυκτικά το γήπεδο του Αστέρα, στον αγώνα με την Τότεναμ, αύριο Πέμπτη. Σε τούτο βοήθησε ο αγώνας με το Ολυμπιακό και η τραγική αδικία που βίωσε η ομάδα από το διαιτητή, η οποία και σχολιάστηκε από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Πάντως οι φίλαθλοι της Τότεναμ που θα συνοδεύσουν την ομάδα τους είναι πολλοί και ήδη τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν κλείσει αφ ης στιγμής έγινε η κλήρωση.

 

Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία

Η Eurobank υλοποιεί για 12η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα επιβράβευσης αριστούχων αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Το Πρόγραμμα αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες δράσης του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος η Eurobank βραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο οποίος είναι πάνω από 18, σε κάθε ένα από τα 1.550 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια που λειτουργούν στην Ελλάδα. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.

Για τους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Κορινθίας η τελετή θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στις 6.30 μ.μ. και κατ αυτήν θα βραβευτούν 75 αριστούχοι μαθητές.

Να σημειωθεί πως στην Αρκαδία από το 2003 μέχρι το 2013 έχει βραβευτεί 129 αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες.

 

«Το τέλος των ψεμάτων»

Παρέμβαση στα τεκταινόμενα για τη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης επιχειρεί με άρθρο του, που φέρει τον τίτλο: Το τέλος των ψεμάτων, ο Οδυσσέας Κωνσταντακόπουλος. Αναφερόμενος στη δημιουργία της «Ελιάς» τονίζει πως: « είναι πρώτη προσπάθεια, που κατάφερε στις Ευρωεκλογές να νικήσει όλες τις δημοσκοπήσεις, και θα είχε εντελώς διαφορετική δυναμική αν σε αυτήν συμμετείχαν όλες οι δυνάμεις του χώρου».

Στη συνέχεια αναφέρει πως: « κύκλος της μεταπολίτευσης θα κλείσει οριστικά όταν οι πολιτικές δυνάμεις αποφασίσουν να κλείσουν τον κύκλο του ψέματος. Είναι η ώρα. Είναι όμως η ώρα να τελειώνουν και τα ψέματα ανάμεσα μας, στο χώρο μας. Η παράταξη επιβίωσε τα τελευταία 5 χρόνια με τεράστιες δυσκολίες. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το χώρο μας σε μια συνεχή εσωστρέφεια, τώρα που έρχεται η ώρα της πολιτικής δικαίωσης του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης. Άλλωστε, το πρόβλημα δεν είναι οι διαφορές μας. Είναι μικρές. Οι προσωπικές ατζέντες είναι αυτές που δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε. Είναι ώρα να τις υπερβούμε. Να πάμε σε μια σύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης, όπου θα μπορούν όλοι , να λειτουργήσουν με ενιαίους κανόνες και αλληλοσεβασμό, ανοίγοντας την πόρτα στη βάση. Αυτό είναι το στοίχημα μας».

 

Ορειβατική εξόρμηση

Ο Ε. Ο.Σ. Τρίπολης διοργανώνει ορειβατική εξόρμηση στο Μαίναλο και στη διαδρομή Βλαχέρνα – Καταφύγιο την Κυριακή στις 9 Νοεμβρίου 2014, με διάρκεια έξι περίπου ωρών και δυσκολία Α+

Η αναχώρηση θα γίνει στις 8 το πρωί της Κυριακής από τα εντευκτήρια του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Λαγοπάτη 43. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εντευκτήρια του Συλλόγου έως την Παρασκευή 7-11-2014, από ώρα 19.00 έως 21.00 και στα τηλέφωνα 2710-232243 & 6984630081.

 

Χαμογελάτε

ΓΥΝΑΙΚΑ: Τι να ψήσω σήμερα;
ΑΝΤΡΑΣ: Ψήσε κανένα κοτοπουλάκι..
ΓΥΝΑΙΚΑ: Πάλι κρέας;
ΑΝΤΡΑΣ: Κάνε μια ομελέτα..
ΓΥΝΑΙΚΑ: Τα αυγά έχουν χοληστερίνη, έφαγες προχθές.
ΑΝΤΡΑΣ: Κάνε φακές..
ΓΥΝΑΙΚΑ: Δεν θα φάνε τα παιδιά.
ΑΝΤΡΑΣ: Εεεε κάνε ό,τι θες…
ΓΥΝΑΙΚΑ: Εμ βέβαια, όλα η σκλάβα να τα σκέφτεται!!!

Γιαν. Παπαμήτρος

DCM6W7 Thumb Up SymbolΗ ανάρτηση έγινε από Κ.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *