Πύργος: Μετέτρεψαν το νοσοκομείο σε σκουπιδότοπο

πυργος-σκουπ.-702x336Σε ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο έχει μετατρέψει ο Δήμος Πύργου χώρο ιδιοκτησίας του, ακριβώς δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, τη Διεύθυνση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Ηλείας, αθλητικές εγκαταστάσεις και βιοτεχνικές μονάδες.
Χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών μεταφέρονται σε οικόπεδο που παλιότερα ήταν εκθεσιακός χώρος και πριν λίγο καιρό είχε μετατραπεί σε αμαξοστάσιο του Δήμου Πύργου καθιστώντας το άκρως επικίνδυνο για τους ασθενείς του Νοσοκομείου, τους εργαζόμενους και τους δημότες της περιοχής.

Ο παραλογισμός ξεκίνησε λίγους μήνες πριν, ως αποτέλεσμα της ανικανότητας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς το πρόβλημα της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων. Με την επίκληση του Δήμου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω των απορριμμάτων, που γενναιόδωρα λάμβανε (περίπου δέκα στον αριθμό), η προηγούμενη Δημοτική Αρχή επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο ως σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων, παραβιάζοντας στο σύνολό της την περιβαλλοντική νομοθεσία.

Στην συνέχεια και σε αντίθεση με τις αρχικές υποσχέσεις ότι τα σκουπίδια θα απομακρύνονται σε καθημερινή βάση, όγκοι σκουπιδιών άρχισαν να συσσωρεύονται και από ένα σημείο και μετά που δεν υπήρχε η δυνατότητα για την μεταφορά τους σε αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ (Φυλής, Ναυπάκτου κλπ) μετατράπηκε σε κανονικό σκουπιδότοπο που δέχεται όλα τα απορρίμματα της πόλης του Πύργου.

Στην περιοχή η δυσοσμία είναι αποπνικτική, χιλιάδες έντομα και τρωκτικά έχουν αναπτυχθεί, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα στραγγίδια, τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή πλημμύρας και ο κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών είναι πάρα πολύ μεγάλος.

Ο Δήμος Πύργου έχει τοποθετήσει μία υγειονομική βόμβα δίπλα στη μεγαλύτερη νοσηλευτική μονάδα του Νομού, η οποία θα πρέπει να θυμίσουμε ότι πριν λίγα χρόνια είχε υποστεί ζημιές χιλιάδων ευρώ από πλημμύρα και όλοι φοβούνται τις συνέπειες εάν αυτό επαναληφθεί με τους χιλιάδες τόνους των σκουπιδιών εκεί.

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές του μεγαλείου της ανευθυνότητας που εγκαινίασε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και ευλαβικά συνεχίζει η νέα, η οποία απλά ζητά την κατανόηση των πολιτών.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Πύργου έχει τεθεί σε καθεστώς οικονομικής επιτήρησης, λόγω των δαπανηρών επιλογών του τα τελευταία χρόνια στη διαχείριση των απορριμμάτων.

http://www.newsbomb.gr

DCM6W7 Thumb Up SymbolΗ ανάρτηση έγινε από Κ.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *