Οι συνιδιοκτήτες ….

ARKADIA18-150x15017Σκηνές «ζούγκλας» εκτυλίχθηκαν προ ημερών στην αίθουσα Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, περίπου 50 φοιτητές εισέβαλαν στην αίθουσα, απαιτώντας να παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και να τοποθετηθούν για θέματα φύλαξης αλλά και τις διαγραφές των «αιωνίων».

Οι σκηνές ήταν επιεικώς εξοργιστικές. Και φυσικά αποκαλυπτικές της κατάντιας στην οποία έχει οδηγήσει ο ανεγκέφαλος κομματισμός τα ΑΕΙ μας. Θρασύτατοι φοιτητές και φοιτήτριες που διακατέχονται από την ψευδαίσθηση ότι η θέση που εξασφάλισαν σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή δεν τους δίνει μόνο το δικαίωμα στη γνώση που η σχολή αυτή προσφέρει, αλλά τους καθιστά και συνιδιοκτήτες της, απέκλεισαν και προπηλάκισαν τις πρυτανικές αρχές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας επειδή δεν τους αρέσουν τα μέτρα για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων.

Είναι προφανές ότι σε καμία άλλη χώρα του κόσμου, σε κανένα σοβαρό Πανεπιστήμιο, όχι μόνο της Ευρώπης και της Αμερικής, αλλά ακόμα και της Ασίας ή της Αφρικής, δεν διανοείται μια ομάδα φοιτητών, μικρή ή μεγαλύτερη, να εισβάλει με το έτσι θέλω και να ματαιώνει τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, κρατώντας μάλιστα εγκλωβισμένους επί μία ώρα στην αίθουσα τον πρύτανη και τους καθηγητές, απαιτώντας ουσιαστικά τον έλεγχο της διοίκησης, όπως συνέβη προ ημερών.

Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτοί που ευθύνονται για όσα κάνουν. Είναι και οι άλλοι που φέρουν ακέραιη την ευθύνη για όσα δεν κάνουν. Και δεν μιλάμε για τους κάποιους δεκάδες ή έστω εκατοντάδες θερμοκέφαλους, αλλά για τους χιλιάδες και τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που δεν κοπίασαν για να μπουν σε κάποια σχολή με τη φιλοδοξία να καταντήσουν κομματικοί παρατρεχάμενοι, αλλά για να τιμήσουν τους κόπους των γονιών τους και να σπουδάσουν. Αυτοί, λοιπόν, πρέπει κάποτε να ξυπνήσουν. Και να αντιδράσουν αναλόγως επιβάλλοντας με την ενεργό παρουσία τους τη δική τους βούληση, που δεν είναι άλλη από την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολών.

Τέλος, από τη πλευρά της πολιτείας ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί, αλλά και να βελτιωθεί η εκπαιδευτική διαδικασία. Η αναβάθμιση της Παιδείας αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί για τη χώρα και την κοινωνία.

 

Καταλήψεις σχολείων

Για μια ακόμη φορά τα σχολεία Γυμνάσιο, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της Μεγαλόπολης «πρωτοπορούν» και τελούν υπό κατάληψη από χθες Δευτέρα. Αγνωστες οι βουλές των καταληψιών , οι οποίοι για δεύτερη συνεχή φορά σε διάστημα ενός μηνός προβαίνουν στην πράξη αυτή. Χαρακτηριστικό το σχόλιο του megalopoli-fm.blogspot.gr για την κατάληψη: «Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόλο που είχε “συρθεί” η πληροφορία ότι σήμερα θα είναι μια “παγκόσμια κατάληψη”, όπως αφελέστατα ένας μαθητής της Α΄ Γυμνασίου την περιέγραψε, εννοώντας το καθολικό της συμμετοχής των σχολείων, τελικά στην Αρκαδία η Μεγαλόπολη είναι η μόνη πόλη που είναι πάλι εκτός μαθημάτων…

Εφηβική αγωνιστικότητα, Λανθασμένη ενημέρωση, Κοινωνική ευαισθησία, Κατευθυνόμενη διαχείριση, Ιδεολογική φόρτιση ή υπερβολή όποια και αν τελικά είναι η αιτία ή η αφορμή η κατάληψη έκλεισε και πάλι την πόρτα των σχολειών στη Μεγαλόπολη…».

Ποιος ο Πρόεδρος;

Μετά την επικύρωση του Πρακτικού των Αρχαιρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας στις 12/10/14, από την περιφέρεια, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Παπασταματάκης προσκαλεί τα εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. σε συνεδρίαση στα γραφεία του Συλλόγου, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στις 20:00 για συγκρότηση του νέου Δ.Σ., ως ο νόμος ορίζει. υπό την ιδιότητα του Πρεσβυτέρου μέλους του ΔΣ. Τα μέλη που προσκλήθηκαν είναι: Αναγνωστάκος Θεοχάρης, Αναστόπουλος Γεώργιος, Βαρδιάμπασης Βασίλειος, Βέρρος Κωνσταντίνος, Κοκκοκιός Γεώργιος, Μπεντεβής Κωνσταντίνος, Παπαντώνη Βασιλική, Παπασταματάκης Γεώργιος, Στυλίδης Παναγιώτης, Ψυχογιός Βασίλειος, Αγγελόγλου Στέλλα.
Νέα ιστοσελίδα

Εγκαταλείπει τη επιμέλεια της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας ο μέχρι τούδε Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Παπασταματάκης και στο εξής θα αρμενίζει από τις συχνότητες μιας νέας που ο ίδιος δημιούργησε : Ιδού τι αναφέρει σχετικά: «Θεωρώντας ότι ο κύκλος μου ως διαχειριστής της ιστοσελίδας του https://www.isarkadias.gr/ έκλεισε συνεχίζω στην ιστοσελίδα http://www.docmed.gr/με το ίδιο κέφι και αγάπη που είχα για την ιστοσελίδα του Ιατρικού Συλλόγου. Από τον Ιούλιο του 2011 που ανέλαβα την διαχείριση της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου μέχρι σήμερα που αποσύρομαι, έκανα 11.970 αναρτήσεις ,και ανέβασα 220 βίντεο. Την ιστοσελίδα την επισκέφτηκαν 611.115 μοναδικοί χρήστες , έγιναν δε 2.290.579 προβολές σελίδας με μέση περίοδο σύνδεσης 2.10 λεπτά. Αφιέρωνα τουλάχιστον τρείς ώρες την ημέρα για την ενημέρωση της ιστοσελίδας χειμώνα καλοκαίρι. Τρία χρόνια, δεν υπήρξε ούτε μία μέρα, που να μην ενημερωθεί η ιστοσελίδα. Ελπίζω ότι οι νέοι διαχειριστές της ιστοσελίδας θα την προσέξουν και θα την αγαπήσουν το ίδιο.»

Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Από προτάσεις για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης πάμε καλά. Τελευταία εκείνη που προέρχεται από την Οικολογική Πολιτιστική Κίνηση Μέσα Μάνης και αφορά τη γεωγραφική ενότητα Σπάρτη – Μυστράς – Μάνη, περιλαμβανομένης της Μονεμβασίας και όλης της περιφέρειας του νομού Λακωνίας και του τμήματος της Μάνης που υπάγεται διοικητικά στο νομό Μεσσηνίας. Τα πλεονεκτήματα της περιοχής, σύμφωνα με την πρόταση είναι η μοναδική διαχρονική παρουσία στο λακωνικό χώρο, υπό τη σκιά του Ταϋγέτου, όλων των φάσεων του ελληνικού πολιτισμού και η ιστορική του συνέχεια, που ξεκινάει από την ομηρική Σπάρτη του Μενελάου και του Τρωικού Πολέμου, συνεχίζει με τη Σπάρτη του Λυκούργου, του Λεωνίδα, του Νάβιδος, το Κοινό των Ελευθερολακώνων, τη αδιάκοπη παρουσία κατά τους βυζαντινούς χρόνους με αποκορύφωμα τη βυζαντινή πολιτεία του Μυστρά, για να φθάσει επί τουρκοκρατίας στη Μάνη, όπου μεταλαμπαδεύτηκαν η σπαρτιατική αρετή και το βυζαντινό πνεύμα. Η απονομή του τίτλου, για την Οικολογική Κίνηση, αποτελεί: Ιστορικό χρέος προς τη Σπάρτη και αναγνώριση της συμβολής της στο αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Αναγνώριση της βυζαντινής κληρονομιάς που συμβολίζει ο Μυστράς σαν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ταυτότητας. Εκτίμηση της συμβολής της Μάνης και των Μανιατών στην ελληνική αναγέννηση που σήμανε η μεγάλη Ελληνική Επανάσταση του 1821, η οποία ξεκίνησε από την Μάνη ακριβώς 200 χρόνια πριν από το 2021, έτος που ο τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης θα απονεμηθεί σε κάποια πόλη της Ελλάδας. Είναι ιστορικό χρέος προς τη Σπάρτη και τη Λακωνία της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.
Οι διεκδικητές του αεροδρομίου

Σε διαδικασία τροχοδρόμησης εισέρχεται έως τα τέλη του τρέχοντος έτους ο διαγωνισμός ΣΔΙΤ για το νέο αεροδρόμιο της Τρίπολης. Εως τον Δεκέμβριο πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η σχετική προκήρυξη για την προσέλκυση ιδιωτών και ήδη ιδιαίτερη σπουδή δείχνει, σύμφωνα με πληροφορίες της Ε , ο μεγαλύτερος low cost carrier της Μέσης Ανατολής και των αραβόφωνων αγορών. Πρόκειται για την Air Arabia, στην οποία συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καιτο Κατάρ.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι Αραβες διείδαν την επένδυση του αεροδρομίου της Τρίπολης ως μοναδική ευκαιρία ίδρυσης hub αεροδρομίου για low cost εταιρίες ανά την Ευρώπη. Με βάση το δεδομένο ότι είναι το εγγύτερο στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, εκτιμούν ότι μπορεί να γίνει ένα περιφερειακό αεροδρόμιο που δύναται να συγκεντρώσει ουκ ολίγες χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρίες, οι οποίες θεωρούν ακριβό το αεροδρόμιο της Αθήνας, δεδομένου ότι απέχει μόνο 75 λεπτά από το κέντρο, ενώ θα υπάρχει και σύνδεση ηλεκτροκινούμενου τρένου. Παράλληλα, το αεροδρόμιο της Τρίπολης μπορεί κάλλιστα να μετεξελιχθεί σε cargo αεροδρόμιο, μεταφέροντας φθηνότερα τα προϊόντα της Πελοποννήσου στο εξωτερικό, προοπτική που ήταν από την αρχή στους στόχους του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, που εμφατικά επιδίωκε τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου σε πολιτικό. Πηγή: εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Χαμογελάτε

Σε μια ραχούλα καθόνταν ο Σήφης και ο Μανούσος και αγνάντευαν την δύση του ήλιου στον Ψηλορείτη. Κάποια στιγμή πλησιάζει ένας τουρίστας και τους λέει:
– Ντου γιου σπικ ιγκλις;
Κοιτάζονται οι δυο τους και απαντάει ο Μανούσος: – Τς.
– Σπρέχεν ζι ντόιτς; – Τς.
– Παρλάρε ιταλιάνο; – Τς.
– Παρλέ βου φρανσέ; – Τς.
– Πάρλα εσπανιόλ; – Τς.
Απογοητευμένος ο τουρίστας απομακρύνεται. Λέει ο Σήφης του Μανούσου:

– Μωρέ Μανούσο… – Μμμμ;
– Μωρέ Μανούσο δεν κατέχομε καμιά ξένη γλώσσα. Πρέπει να πάμε να μάθουμε καμία…
– Γιάντα μωρέ Σήφη; Ήντα να τηνε κάμομε; – Ε, τί… Για να μπορούμε να συνεννοηθούμε.
– Γιάντα, και τούτος που ήξευρε πέντε μωρέ, συνεννοήθηκε;

Γιαν. Παπαμήτρος

Η ανάρτηση έγινε από Κ.Ξ.DCM6W7 Thumb Up Symbol

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *