Αμαλία Φλέμινγκ: Μεταφέρονται βασικοί τομείς στο Σισμανόγλειο, με απόφαση Γρηγοράκου

Αμαλια-φλεμινγκ-702x336Ο Χειρουργικός Τομέας και το νεφρολογικό τμήμα του «Φλέμινγκ»,  μεταφέρονται άμεσα από το Αμαλία Φλέμιγκ στο Σισμανόγλειο, ενώ στα πλαίσια της Ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, μεταφέρονται δύο Ψυχιατρικά τμήματα στο «Φλέμινγκ». Την ίδια ώρα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προγραμματίζει την προοπτική ανάπτυξης τμήματος βαρέος πασχόντων στο «Φλέμινγκ», νοσοκομείο αναφοράς για τον Έμπολα, χαμηλής ωστόσο υποψίας, όπως έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Υγείας.

Οι παραπάνω δράσεις αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων την Τετάρτη, κατά την διάρκεια σύσκεψης στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και τη συμμετοχή του κ. Σταύρου Πεντέα, Διοικητή της 1ης ΥΠΕ, της κ. Δέσποινας Τσαγδή, Διοικήτριας των ενοποιημένων νοσοκομείων «Σισμανόγλειο- Αμαλία Φλέμινγκ» και των Υποδιοικητών, κ. Γεωργίου Σμέρου και κ. Ζωής Ρακοπούλου.

Η εν λόγω συνάντηση, πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της διαβούλευσης για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης στους πολίτες της βορειοανατολικής Αττικής από το Νοσοκομειακό συγκρότημα «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ».

Ειδικότερα, στην σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

α. Να εξεταστεί η επαναδιαπραγμάτευση του μισθίου που καταβάλλει το νοσοκομείο «Φλέμινγκ» στο Πανεπιστήμιο.
β. Να μεταφερθεί άμεσα ο Χειρουργικός Τομέας και το νεφρολογικό τμήμα του «Φλέμινγκ» στο Σισμανόγλειο όπου διαθέτει σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες εκ των οποίων οι τέσσερις παραμένουν ανενεργείς.
γ. Η προοπτική μεταφοράς δύο Ψυχιατρικών τμημάτων από το ΨΝΑ στα πλαίσια της Ψυχιατρικής μεταρρύθμισης-αποασυλοποίησης στο «Φλέμινγκ».
δ. Η Προοπτική ανάπτυξης τμήματος βαρέος πασχόντων στο «Φλέμινγκ».
ε. Η προοπτική λειτουργίας Τακτικών Εξωτερικών του ενοποιημένου Νοσοκομείου στο «Φλέμινγκ».
στ. Η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του «Μπόμπολα» και η δυνατότητα δημιουργίας Κέντρου Υγείας Πεντέλης.
ζ. Να επισπευσθεί η έκδοση του νέου ενοποιημένου οργανισμού των Νοσοκομείων.

Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίθεσή τους στην πλήρη ενοποίηση του Γ.Ν. Αμαλία Φλέμινγκ με το ΠΓΝ Σισμανόγλειο, έχει εκφράσει τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής, όσο και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημ. Βαρνάβας. Ο ΙΣΑ έχει υποστηρίξει, ότι  θα πρέπει να αποφευχθεί το γεγονός να μπει λουκέτο σε ένα Νοσοκομείο, το οποίο παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, σύμφωνα με τον ΙΣΑ, είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια ενοποίηση θα έχει αρνητικές συνέπειες στις ήδη επιβαρημένες υπηρεσίες και τμήματα του Σισμανογλείου και βέβαια το γεγονός αυτό θα συνεπάγεται τεράστια προβλήματα για την αντιμετώπιση περιστατικών στην συγκεκριμένη περιοχή.

Εξάλλου, την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Υγείας να βάλει λουκέτο στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» -νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος Έμπολα- όπως προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε ο κ. Γρηγοράκος στην 1η ΔΥΠΕ.

Το γεγονός, έχει σχολιάσει με άκρως καυστικό τρόπο ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας «θα προκαλούσαν ασυγκράτητο γέλωτα εάν δεν ήταν τόσο επικίνδυνες».

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-politiki/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *