Ευρεία σύσκεψη για την κατάσταση Νοσοκομείων και της δημόσιας Π.Φ.Υ.του Νομού Αχαίας στο ΠΠΓΝΠ

blast-mast.-702x336Το Σάββατο 25/10/2014 στις 12:30 μμ διενεργήθηκε στο ΠΓΝΠ, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχάλη Βλασταράκου, ευρεία σύσκεψη για την κατάσταση των Νοσοκομείων και της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού, με τη συνεργασία του Διοικητή του ΠΓΝΠ κ. Μπονάνου Χαράλαμπου και με συμμετοχή της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών (ΙΣΠ) κ. Μαστοράκου Άννας και του Γραμματέα του ΙΣΠ κ. Σκρουμπή Γεωργίου. Παρών ήταν και ο Αντιπροέδρος του ΠΙΣ κ. Ροκαδάκης Γρηγόρης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο νεοδιορισθείς Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Στακιάς Νίκος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, Καθηγητής κ. Γκούμας Πάνος, καθώς και αρμόδιοι θεσμικοί φορείς της περιοχής και κλιμάκιο του ΔΣ του ΠΙΣ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν προβλήματα των Νοσοκομείων και της δημόσιας ΠΦΥ:

1. Οριακή χρηματοδότηση των Νοσοκομειακών ιδρυμάτων
2. Ιατρική υποστελέχωση και έλλειψη προκηρύξεων μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
3. Λειτουργία απογευματινών ιατρείων και χειρουργείων
4. Οικονομική ασφυξία στη λειτουργία των Νοσοκομείων από μη καταβολή των χρεών του ΕΟΠΥΥ σε αυτά (νοσήλια και χρέη από τη λειτουργία απογευματινών ιατρείων)
5. Επιτάχυνση παράδοσης κτιριακών συγκροτημάτων Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».
6. Λειτουργία ΠΕΔΥ, κρίσεις ιατρικού δυναμικού ΠΕΔΥ και στρατηγική διοικητικής υπαγωγής του ΠΕΔΥ και κέντρων υγείας στην 6η ΥΠΕ από 01/01/2015.

Το επίπεδο της συζήτησης ήταν ουσιαστικό με προτάσεις και θέσεις που θα διαβιβαστούν από όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς και διοικητικούς φορείς προς το Υπουργείο Υγείας συντονισμένα, με σκοπό την επιδίωξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος όσον αφορά τη βελτίωση της λειτουργίας των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων, των κέντρων υγείας και του ΠΕΔΥ στο Νομό Αχαΐας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Άννα Μαστοράκου                                      Γεώργιος Σκρουμπής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *