Νέα από αρκαδία. Ασχολούνται με τα επουσιώδη

ARKADIA18-150x15017Οι κοκορομαχίες και οι άλλες λεκτικές αντεγκλήσεις στη Βουλή και στα τηλεοπτικά παράθυρα έχουν καταντήσει βαρετές και ανιαρές για τους πολιτικούς μας εκπροσώπους. Το αποτέλεσμα πάντα προβλέψιμο και γι αυτό βαρετό. Το σκηνικό που καθημερινά στήνεται δεν έλκει πια θεατές, είναι στείρο και απαράδεκτο…
Το ερώτημα, αν περιμένει κανείς τίποτα καλύτερο με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, δυστυχώς δεν επιδέχεται θετικής απάντησης. Όπερ σημαίνει ότι ή το προσωπικό αυτό δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ανούσιες πρακτικές του παρελθόντος ή δεν έχει τη δυνατότητα να εκφέρει έναν άλλο λόγο. Ένα λόγο σύγχρονο, μεστό, μεταρρυθμιστικό με ουσία και με προτάσεις. Ένα λόγο μέσω του οποίου θα γνωστοποιείται ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση και τη λύση προβλημάτων.
Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται έμπνευση, θάρρος, να πάει κόντρα στο ρεύμα και να απέχει από τις μαυρογυαλούρικες πρακτικές που χαϊδεύουν αυτιά ενώ προετοιμάζουν ξαναζεσταμένη σούπα, πικρή, κακής γεύσης και χείριστης ποιότητας.
Τα παραπάνω είναι απαραίτητα στοιχεία για την επίτευξη μιας ελάχιστης προσαρμογής στις απαιτήσεις των καιρών, ώστε να απεμπλακούμε από το μνημόνιο και να επανακτήσουμε σε μικρότερο η μεγαλύτερο βαθμό τη διαχείριση των οικονομικών μας μέσω της εκλεγμένης κυβέρνησης του τόπου. Αλλά δυστυχώς, αν και ο στόχος είναι θεωρητικά κοινός, η πολιτική σκοπιμότητα δεν επιτρέπει την αναγκαία σε τέτοιες περιπτώσεις συμπόρευση και συνεργασία.
Δεν αποτελούν θεωρητικά ευρήματα οι εκτιμήσεις αυτές. Είναι αναπόφευκτες εξελίξεις, που ήδη κάνουν και την εμφάνισή τους στους χρηματιστηριακούς πίνακες και στις αγορές των ομολόγων, ανατρέποντας μέσα σε διάστημα εικοσιτετραώρων τα επιτεύγματα εβδομάδων ή και μηνών. Η χώρα χρειάζεται να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή της, την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, την αισιοδοξία. Χρειάζεται σταθερότητα, ηρεμία και σχέδιο ανόρθωσης. Αυτή την απλή αλήθεια, που όλοι καταλαβαίνουμε και μόνο οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι αρνούνται να δουν κατάφατσα, ασχολούμενοι με το μέτρημα, όχι των οικονομικών μεγεθών, που αφορούν την τσέπη και τη ζωή μας, αλλά εάν θα συγκεντρωθεί ο μαγικός αριθμός των 180 για να έχουμε προεδρική εκλογή ή των 120 για να μπλοκάρει, την ώρα που η οικονομία παραπαίει. Γι αυτό και αδιαφορούν.
Εν τω μεταξύ, τα σύννεφα θα συνεχίσουν να πυκνώνουν κι αν έρθει πάλι καταιγίδα, ξέρετε ποιον θα πνίξει πρώτο…

Αποδοτικοί έλεγχοι
Πλούσια η σοδειά της αστυνομίας από τους ελέγχους που διενεργεί για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων, μηχανημάτων, εργαλείων και παράνομης διακίνησης αυτών. Ειδικότερα, η αστυνομική επιχείρηση σε ποιμνιοστάσιο και αποθήκη που χρησιμοποιούσε μια 40χρονη, καθώς και σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας ενός 34χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος μηχανημάτων και εργαλείων (αλυσοπρίονα, ηλεκτρικοί τροχοί κ.α.), ηλεκτρονικές συσκευές και μεταλλικά οικοδομικά υλικά, μέρος των οποίων όπως προέκυψε, ήταν προϊόντα κλοπής και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους, ενώ για τα υπόλοιπα ερευνάται η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής τους. Κατόπιν αυτού, όσοι πολίτες έχουν χάσει και μπορούν να αναγνωρίσουν κάποια από τα κατασχεθέντα αντικείμενα ή επιθυμούν να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά κλοπών, παρακαλούνται να προσέλθουν στο Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης ή να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2710-230560 και 2710-230557 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.
Τα σκουπίδια στο ΠΣ
Η 11η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στις 4.00 μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης καιο θα συζητήσει μεταξύ άλλων το θέμα: Πορεία διαγωνισμού διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων που έχουν διαμορφωθεί σε αρκετές περιοχές στην Πελοπόννησο.
Ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα
Μια πρόταση – «έκπληξη» επιφύλαξε ο εισηγητής της ΝΔ κ. Ανδ. Λυκουρέντζος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου ξεκίνησε η συζήτηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2015. Ο πρώην υπουργός πρότεινε μαζί με τις φοροελαφρύνσεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, να ληφθεί μια ακόμη κρίσιμη απόφαση εκ μέρους της ώστε να δοθεί μια βαθιά ανάσα για όλους τους Έλληνες φορολογουμένους. Συγκεκριμένα, πρότεινε να καθοριστεί ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα, χωρίς να προσδιορίσει το ύψος του.
Ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι χρειάζεται επιμονή στο θέμα της προοδευτικής μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ενώ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ρεαλιστικό και την υλοποίησή του εφικτή, με την προϋπόθεση, να υπάρχει πολιτική σταθερότητα για ομαλή εξέλιξη των οικονομικών της χώρα στην κρίσιμη αυτή φάση που διανύει. Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν νέες πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις πολιτών, αφού, όπως σημείωσε, «η εκτεταμένη φορολόγηση πλήττει, δυστυχώς, τα μεσαία νοικοκυριά».
Αναρμόδια η Περιφέρεια
Την αναρμοδιότητα της Περιφέρειας, αυτή τη στιγμή, πάνω στο φλέγον θέμα των σκουπιδιών επανέλαβε χθες ο Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του 9,84, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους δημάρχους οι οποίοι εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη και «είναι υποχρεωμένοι να έχουν ένα σχέδιο, το οποίο θα υπακούει στον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ του 2010, που οι ίδιοι έχουν υπογράψει». Παρόλα αυτά «Η Περιφέρεια βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση όλων των Δημοτικών Αρχών να τους βοηθήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το σημαντικό πρόβλημα, το οποίο ασφαλώς απειλεί τις δημοτικές αρχές και τους πολίτες» σημείωσε ο κ. Τατούλης για να συμπληρώσει ότι «αρκεί οι Δημοτικές αρχές να είναι συνεπείς σε αυτά που σχεδιάζονται και αποφασίζονται».
Η «Πελοπόννησος Πρώτα» στο δήμαρχο
Το Δήμαρχο Δημήτρη Παυλή επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου «Πελοπόννησος Πρώτα» για το φλέγον ζήτημα των σκουπιδιών και του επεσήμανε πως είναι επιτακτική η άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από τους δρόμους και τις πλατείες του Δήμου. Παράλληλα τον ενημέρωσαν ότι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει στις 20 Οκτώβρη 2014, ώρα 4 μ.μ., στο οποίο τον κάλεσαν να μετάσχει, θα συζητηθούν αφενός η από 29.9.2014 επερώτηση των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και αφετέρου μετά από συλλογή των απαραίτητων γι΄ αυτό υπογραφών από συμβούλους παρατάξεων της μειοψηφίας το θέμα: «πορεία του διαγωνισμού της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου»
Βιβλιοπαρουσίαση
Το βιβλίο της Μαρίας Παπαδάκη “Τι γυρεύω εγώ εδώ” θα παρουσιαστεί στο Μεγάλο Καφενείο, από τις εκδόσεις Φίλντισι και το Φιλοτεχνικό Όμιλο, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στις 20:00. Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα ο Γιώργος Βλάσσης και η Χαρούλα Τσιτσάνη, σε μουσική επένδυση της Αμαλίας Γούλα ενώ θα τραγουδήσει η Κωνσταντίνα Τσούκαλη.
Ολοήμερα σχολεία
Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Πέτρου Μισθού αναστέλλεται η λειτουργία σημαντικού αριθμού Ολοήμερων τμημάτων σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Π.Ε. Αρκαδίας γιατο διδακτικό έτος 2014 – 2015. Αυτά είναι τα νηπιαγωγεία: Λεβιδίου, Δημητσάνας, Κοντοβάζαινας, Ριζών, Βλαχοκερασιάς, Νεοχωρίου, Λαγκαδίων, Βυτίνας, Καρύταινας. Τα δημοτικά σχολεία: Βλαχοκερασιάς, Κανδήλας, Καρύταινας, Ριζών, Βαλτεσινίκου, Βυτίνας, Δημητσάνας, Κοντοβάζαινας, Λαγκαδίων, Νεοχωρίου, Ράφτη, Καστρίου, Αγ. Πέτρου, Πελετών Μελιγούς, Τροπαίων και το Ειδικό Σχολείο Τρίπολης.

Χαμογελάτε
Της εξηγείς για 16η φορά τι είναι το offsaide και το ξεχνάει σε 15 δευτερόλεπτα.
Θα θυμάται όμως για πάντα ότι μια Τρίτη, πριν 7 μήνες, στις 18.36 της είπες ότι πάχυνε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *