Προσλήψεις 50 υγειονομικών για τον Έμπολα

βοριδης-702x33650 υγειονομικούς ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης ότι θα προσλάβει το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο θωράκισης της χώρας κατά του Έμπολα. Οι 50 υγειονομικοί θα μεταβούν στα σημεία εισόδου της χώρας προκειμένου να ελέγχουν όλους τους εισερχόμενους για τον εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων.
Μάλιστα αναμένεται άμεσα να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διάρκειας δύο εβδομάδων, περαιτέρω εκπαίδευσης, των υγειονομικών που υπηρετούν στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Την Παρασκευή 17 του μήνα επί πλέον, θα γίνει έκατακτη άσκηση ετοιμότητας για διαχείριση τυχόν κρούσματος Έμπολα σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων νωρίτερα στη βουλή, ενημέρωσε τους βουλευτές ότι στα σημεία εισόδου της χώρας θα διανέμεται ειδικό ερωτηματολόγιο σε όλους τους επισκέπτες με ρωτήσεις σχετικά με τη χώρα προέλευσής τους και την κατάσταση της υγείας τους.

Αύριο ο κος Βορίδης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου θα συνεδριάσουν όλοι οι υπουργοί Υγείας των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης που πρέπει να πάρει όλη η Ευρώπη κατά του ιού.

HEALTH VIEW

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *