Νέα από Αρκαδία. Εκλογές ΠΕΔ

ARKADIA18-150x15017

Νικήτρια αναδείχθηκε, όπως αναφέραμε χθες, στις εκλογές της ΠΕΔ Πελοποννήσου η «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο.

Ένσταση κατέθεσε γιατί έκλεισαν οι κάλπες και δεν πρόλαβε να ψηφίσει, αν και όπως είπε είχε ενημερώσει να τον περιμένουν, ο δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας, Διονύσης Παρασκευόπουλος.

Τα 21 νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα συνέλθουν σε συνεδρίαση τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της ΠΕΔ Πελοποννήσου. Βασικοί διεκδικητές για τη θέση του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου είναι ο δήμαρχος Άργους -Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής.

Καμπόσος εναντίον Νίκα

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την Προεδρία της ΠΕΔ Πελοποννήσου εξέφρασε ο κ. Καμπόσος , δήμαρχος Αργους – Μηκυνών, μετά τη νίκη του ψηφοδελτίου Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση . Ωστόσο τη διαφοροποίησή του για την υποψηφιότητα Καμπόσου στην προεδρία της ΠΕΔ Πελοποννήσου εξέφρασε μιλώντας στο Μεσσηνιακό κανάλι BEST ο απερχόμενος πρόεδρος και Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι δεν υπήρχε παράταξη Καμπόσου, εννοώντας την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση, της οποίας ήταν κι αυτός μέλος, και ότι δεν θα την στηρίξει, ενδεχομένως δε να είναι αυτός υποψήφιος ή κάποιος άλλος από το 21μελές Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές.

Η «μάχη» για την ΚΕΔ
Νέα δεδομένα δημιουργεί η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον «αέρα» της επερχόμενης κυβέρνησης που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, να δημιουργήσει αντινεοδημοκρατικό μέτωπο στις επερχόμενες εκλογές για την Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ) αλλά και την ΚΕΔΕ. Ειδικά στην ΕΝΠΕ όπου υποψήφια θα είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία με τη στάση της στο θέμα της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων έχει κάνει άνω κάτω την κυβέρνηση, στην Κουμουνδούρου στοχεύουν ψηλά. Για το λόγο αυτό επιχειρούν να δημιουργήσουν συμμαχίες αλλά και να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι από την πλευρά της ΝΔ υπάρχουν δύο υποψηφιότητες που δεν φαίνεται να συγκλίνουν: Του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ΠέτρουΤατούλη. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι πιθανότατα και οι δύο υποψήφιοι θα φτάσουν έως το τέλος, με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για το δικό τους ψηφοδέλτιο. Ανάμεσα, δε, στους δύο «γαλάζιους» υποψηφίους φαίνεται να προτιμούν τον Κώστα Αγοραστό που θεωρούν ότι μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να συσπειρώσει μόνον τους έξι περιφερειάρχες της ΝΔ. Αντίθετα ο Πέτρος Τατούλης που έχει ήδη προσεγγίσει τόσο τους δύο «πράσινους» Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης Απόστολο Κατσιφάρα και Σταύρο Αρναουτάκη όσο και τους ανεξάρτητους περιφερειάρχες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και Θόδωρο Καρυπίδη, μοιάζει πιο δύσκολη. Κι αυτό γιατί αν στηριχθεί, τελικώς, από τη ΝΔ, δημιουργεί αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία. Πηγή: aftodioikisi.gr

Μητρικός θηλασμός

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 διοργανώνει όπως κάθε χρόνο, μια εκδήλωση – γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης, που είναι μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας. Στην Τρίπολη τούτο θα γίνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 12:00 έξω από το Μαλλιαροπούλειο και σε περίπτωση βροχής στο Πνευματικό Κέντρο. Σκοπός της εκδήλωσης – γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Ταυτόχρονα και μια διαμαρτυρία ώστε τα παιδιά μας να μη θηλάσουν ΠΟΤΕ ξανά σε τουαλέτες, παρκινγκ, αυτοκίνητα, σα να ναι ντροπή! Με την εκδήλωση του Ταυτόχρονου Θηλασμού, οι μητέρες διατρανώνουν πως ο δημόσιος θηλασμός δεν είναι επίδειξη, είναι δικαίωμα.

Καρκίνος στόματος

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ενημερώνει για την έναρξη του έργου «Δράσεις Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων και Ιατρών και ενημέρωσης γενικού πληθυσμού για την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου της Στοματικής Κοιλότητας», που εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΠΑ και υλοποιείται με τη συνεργασία των τοπικών οδοντιατρικών συλλόγων. Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο κ. Παπαδογεωργάκης Νικόλαος, Καθηγητής Στοματικής και Γναθοχειρουργικής ΕΚΠΑ. Στο πλαίσιο του έργου, θα υλοποιηθούν ημερίδες σε όλη τη χώρα με σκοπό την επιμόρφωση των οδοντιάτρων και των γιατρών σχετικά με την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στόματος αλλά και την ενημέρωση του γενικού κοινού. Στη Τρίπολη το σεμινάριο ενημέρωσης θα γίνει στις 18/10/2014, στο ξενοδοχείο «Παλατίνο», για τους οδοντιατρικούς συλλόγους Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδος, και Κορίνθου.

Ο ΣΑΟΟ με ποδήλατα

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων εξορμά την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, με ποδήλατα αυτή τη φορά, στο Μαντινειακό Πεδίο. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το αμπέλι του Βαγγέλη Καλόγρη όπου και θα τρυγήσουν, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στο οινοποιείο του στου Κάψια, για τη σχετική οινογνωσία. Η εκκίνηση θα γίνει το πρωί 10.00 από την Πλατεία Πετρινού και η πορεία προς τη Μαντινεία θα γίνει μέσα από τη Φτέρη.

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 ο ΣΑΟΟ, σε συνεργασία με κατοίκους του Ζυγοβιστίου και της Δημητσάνας, θα πραγματοποιήσει σηματοδότηση του μονοπατιού από Ζυγοβίστι – Δημητσάνα – Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο έχει διανοιχτεί με προσπάθειες των ντόπιων. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη σηματοδότηση αυτή, πρέπει να βρίσκεται στο Ζυγοβίστι στις 09.00 το πρωί της Παρασκευής. Το τμήμα αυτό είναι το τελευταίο του κόκκινου μονοπατιού που ξεκινάει από το Λεβίδι και περνώντας από Οστρακίνα, Αλωνίσταινα, Κανελλάκια, Βλάχικα, Ζυγοβίστι, Δημητσάνα, Αρχαία Γόρτυνα, καταλήγει στο Γεφύρι Ατσιχώλου.

Χορωδιακά

Προ – Παιδική Χορωδία δημιουργεί η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ για παιδιά Νηπιαγωγείου και Αης και Βης Δημοτικού. Το δύσκολο εγχείρημα αναλαμβάνει ναν υλοποιήσει η έμπειρη Τριπολίτισσα

καθηγήτρια Πιάνου και, παράλληλα, Μαέστρος την Νεανικής Γυναικείας Χορωδίας μας, Ελένη Αλεξοπούλου. Πολύτιμος συνεργάτης αναμένεται να είναι ο πυρήνας των εκπαιδευτικών, που καλείται να στηρίξει την προσπάθεια.
Η πρώτη συνάντηση της Χορωδίας, έχει οριστεί για το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου και ώρα 10 το πρωί. Αυτή την ημέρα και ώρα, θα λαβαίνει χώρα και η, άπαξ της εβδομάδας, ωριαία πρόβα των μικρών παιδιών, αγοριών και κοριτσιών.

Χαμογελάτε

Όταν πεθάνω … θέλω να σκορπίσετε τα χρέη μου στο Αιγαίο.

 

Γιαν. Παπαμήτρος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *