Νέα από Αρκαδία.Αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα.

ARKADIA18-150x15017Ο καθένας έκτιζε ό,τι ήθελε, όπου έβρισκε: αυτή την αίσθηση αποκομίζει κανείς βλέποντας … από ξηρά και θάλασσα το παραλιακό μέτωπο της Κυνουρίας, από το Ξηροπήγαδο ως πέρα το Λεωνίδιο και βάλε. Εικόνες αποκαλυπτικές του πως κακοποιούμε τον τόπο μας.

Έστω και αν κλείναμε τα αυτιά στη φωνή της λογικής, που επιμένει πως σε καμία ευνομούμενη χώρα δεν θα βρισκόταν νόμος, κυβέρνηση ή τοπική Αρχή που θα αδειοδοτούσε τσιμεντένια κτίσματα πάνω στο κύμα, ή στις πλαγιές του βουνού, σε δασική έκταση. Έστω και αν εξαντλούσαμε κάθε απόθεμα καλοπιστίας σε επιχειρήματα του τύπου – φταίει η θάλασσα που «ανέβηκε» (και όχι δηλαδή η δόμηση που κατέβηκε και έπνιξε τις ακτές). Έστω ότι προσπερνούσαμε και την έλλειψη αποχετευτικής υποδομής, που έχει ως αποτέλεσμα τα λύματα να καταλήγουν στη θάλασσα. Έστω, τέλος, ότι συμβιβαζόμαστε με τη νοοτροπία του «ό,τι έγινε έγινε και μην το ψάχνεις», που έχει αποδειχτεί ολέθρια για την Ελλάδα.

Έ, και πάλι, τόση ασχήμια πώς να την αντέξεις;

Γιατί αυτό το έγκλημα το αισθητικό, δεν μπερδεύεται σε κουβάρια κανονισμών και αρμοδιοτήτων, δεν χωράει σε παραθυράκια, δεν παραγράφεται: παραπήγματα και κατοικίες, τουριστικές εγκαταστάσεις και μαντρότοιχοι, βιλίτσες και εξέδρες με τραπεζοκαθίσματα, άλλες πάνω στη ακτή, άλλες στα ριζά του βουνού. Ένα οικιστικό αλαλούμ σε μια περιοχή που θα μπορούσε να είναι από τις πιο όμορφες της χώρας, να τη χαίρονται κάτοικοι και επισκέπτες, να τη καμαρώνουμε όλοι μας αντί να ντρεπόμαστε γι αυτήν.

Και όμως την απλή αυτή αλήθεια αρνείται να παραδεχθεί η επίσημη πολιτεία. Κωφεύοντας επιδεικτικά στις φωνές για τήρηση της νομιμότητας, επιχειρεί (ματαίως και διαχρονικώς) να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες της για την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Και κλείνει τα μάτια αντί να έρθει αντιμέτωπη με το πρόβλημα και να βάλει το μαχαίρι ως το κόκκαλο. Μπας και σταματήσει η αυθαιρεσία. Και ανάψει, επί τέλους, το «κόκκινο φως» στις κάθε είδους ορέξεις και επιχειρηματικά σχέδια πάνω σε δημόσια δασική γη.

 

 

Όχι στο Τουρκοδέντρι

Τη απόφασή τους να μην πάνε σκουπίδια στο Τουρκοδέντρι διατρανώνουν με ψήφισμά τους οι κάτοικοι της περιοχής. Θεωρούν πως ο χώρος είναι ακατάλληλος γιατί, πέραν των άλλων, «είναι αρχαιολογικός (έχει πιστοποιηθεί από την αρχαιολογική εφορεία αρχαιοτήτων Σπάρτης με διαδοχικά έγγραφά της από το 1991 έως και το 2001), βρίσκεται πάνω σε πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα (τρία πηγάδια, ένα από τα οποία υδρεύει το χωριό Θάνα, τουλάχιστον τρεις γεωτρήσεις, δύο αντλιοστάσια, παραπόταμος με την ονομασία «όφφις»), ο οποίος αν μολυνθεί θα έχει δραματικές επιπτώσεις τόσο στους κατοίκους των περιοχών αλλά και όλης της Τρίπολης. Είναι περιοχή ταχύτατα αναπτυσσόμενη και πάνω απ’ όλα είναι δίπλα στα σπίτια και στα χωράφια που καλλιεργούνται». Υπενθυμίζουν ότι έχουν προσφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια, με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων η οποία εκδικάζεται στις 17 Οκτωβρίου 2014, και έχουν πετύχει προσωρινά μέχρι την δικάσιμο, την διακοπή της εναπόθεσης απορριμμάτων στην περιοχή.

Αντιδρούν στο Βιολογικό

Για άλλη μια φορά ο Βιολογικός της ΒΙΠΕ είχε την «τιμητική» του στο θέμα της μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του δήμου. Χθες, Πέμπτη, απορριμματοφόρα άδειασαν το περιεχόμενό τους εκεί ενώ κάποια άλλα παρέμεναν γεμάτα μέχρις ότου τα φορτηγά της μεταφόρτωσης δεχτούν το σύνολο των σκουπιδιών για το ΧΥΤΑ Φυλής. Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση με απόφασή τους αποχώρησαν από το χώρο εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν. Και αγωνιούν για το αύριο. Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα έ, να μην το αποστραβώσουμε; Έχουν απόλυτο δίκιο.

Νέα πολιτικός;

Φίλοι, γνωστοί και ψηφοφόροι του Πέτρου Τατούλη πιέζουν την κόρη του Εύη, να πάρει τη σκυτάλη της πολιτικής από τον πατέρα της και να βαδίσει πάνω στα χνάρια που εκείνος χάραξε. Οι δικοί της προβληματίζονται, διστάζουν και αφήνουν τη ίδια να αποφασίσει. Εκείνη το φέρνει από δω, το φέρνει από κει και μάλλον δεν θα αργήσει να διαβεί το Ρουβίκωνα. Η πολιτική είναι, ως φαίνεται, στο DNA των Τατουλαίων και η νεαρή διάδοχος φαίνεται αποφασισμένη να κολυμπήσει στα νερά τη πολιτικής κάνοντας το μεγάλο βήμα. Ίδωμεν.

Διακοπή καπνίσματος με βελονισμό

Ο Αθλητικός Όμιλος Λεβιδίου “Ορχομενός” θέλοντας να βοηθήσει τα παιδιά της ομάδας, δημιουργώντας τους αίθουσα γυμναστικής, πραγματοποιεί την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και ώρα 13:00 μμ, βελονισμό σε όσους επιθυμούν διακοπής καπνίσματος καθώς και σε όσους επιθυμούν αναστολή της όρεξης. Ο βελονισμός θα πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Λεβιδίου. Το κόστος ανέρχεται στα 50 ευρώ. Ο γιατρός που θα πραγματοποιήσει τον βελονισμό δεν αξιώνει αμοιβής. Τα χρήματα που θα μαζευτούν, θα χρησιμοποιηθούν για αγορά οργάνων γυμναστικής τα οποία θα τοποθετηθούν σε χώρο που θα μας υποδείξει ο Δήμος Τρίπολης. Επιθυμία μας είναι η δημιουργία «Δημοτικού Γυμναστηρίου».
Η προσπάθεια θα πρέπει να γίνει από άτομα που πραγματικά επιθυμούν αλλαγή των μέχρι τώρα συνηθειών τους καθώς η μέθοδος βοηθάει αποτελεσματικά στην στήριξη της προσπάθειας. Η πιθανότητα να χρειαστεί και άλλη συνεδρία βελονισμού επαφίεται στην επιθυμία για αλλαγή.
Βελονισμό για διακοπή καπνίσματος θα πραγματοποιήσει και ο Δήμαρχος κος Παυλής.

Γιορτάζουν οι δικαστικοί

Σήμερα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, πανηγυρίζει το εξωκλήσι του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη των Δικαστικών, που βρίσκεται στη θέση «Άλσος Θέμιδος» στο 2ο χιλ. της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Συλίμνας. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή σε συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Βασιλείου, το Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης και το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφερείας Πρωτοδ. Τριπόλεως ανακοινώνουν ότι θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία λειτουργία με αρτοκλασία. Γι αυτό και προσκαλούν όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους την εορτή.

Χαλασμένα φανάρια

Την περασμένη Τετάρτη 1-10-2014, στο γραφείο του Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Βόσνου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη με Υπηρεσιακούς Παράγοντες, για την εκτίμηση της κατάστασης που επικρατεί σχετικά με την μη λειτουργία ορισμένων φαναριών. Εξ αυτής προέκυψε ότι οι ζημιές οφείλονται κατά κύριο λόγο σε κεραυνούς αλλά και στη συντήρηση. Ενεργή σύμβαση με αρμόδιο τεχνικό, ή ανάδοχο εργολάβο συντήρησης δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα σημαντικό κενό. Γι αυτό ζητείται από το κοινό η υπομονή του, η κατανόησή του και η προσοχή του μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης της λειτουργίας των φαναριών, οι οποίες θα καθυστερήσουν λίγες μέρες, λόγω έλλειψης του απαιτούμενου απαραιτήτου εξοπλισμού. Ιδιαιτέρως τονίζεται ότι οι διερχόμενοι από αυτές τις διασταυρώσεις θα πρέπει να τηρούν τους Κανόνες Οδικής Κυκλοφορίας και να συμβουλεύονται τις πινακίδες, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Συνάντηση για τη φιλανθρωπία

Την Τρίτη 30-9-14 το απόγευμα, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Κωνσταντινόπουλου πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας στην Τρίπολη, σύσκεψη του υφυπουργού με Μητροπολίτες της Περιφέρειας όπως: Σπάρτης- Ευστάθιος, Μαντινείας – Αλέξανδρος, Γόρτυνος – Ιερεμίας, Τριφυλίας – Χρυσόστομος, Αργολίδας – Νεκτάριος και εκπρόσωπος του Μεσσηνίας Αρχιμ. Θεόκλητος. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης. Το θέμα της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων αναφορικά με το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της εκκλησίας με τη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Χαμογελάτε

Πριν το γάμο:
Γιώργος: Ανυπομονώ
Μαρία: Θέλεις να φύγω;
Γιώργος: Όχι ούτε να το σκέφτεσαι.
Μαρία: Με αγαπάς;
Γιώργος: Φυσικά! όσο πάει και πιο πολύ!
Μαρία: Με έχεις απατήσει ποτέ;
Γιώργος: Ποτέ δε θα το έκανα αυτό!
Μαρία: Θα με φιλήσεις;
Γιώργος: Με την πρώτη ευκαιρία
Μαρία: Θα με χτύπαγες ποτέ;
Γιώργος: Όχι βέβαια. Είσαι τρελή;
Μαρία: Με βρίσκεις όμορφη;
Γιώργος: Ναι.
Μαρία: Αγάπη μου!
Μετά από το γάμο:
Απλά, ξαναδιάβασε το από το τέλος προς την αρχή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *