Νέα από Αρκαδία. H Ελληνική κοινωνία υποφέρει

ARKADIA18-150x15017Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων τα τελευταία χρόνια είναι δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τις πραγματικές δυνατότητες των πολιτών, μάλιστα σε περίοδο κρίσης. Οι αλλαγές που σχεδιάζει το οικονομικό υπουργείο, με κατάργηση τεκμηρίων, μειώσεις φόρων για γονικές παροχές, δωρεές, κληρονομιές, επαναφορά απαλλαγής τόκων στεγαστικών δανείων – είναι μια μικρή ανάσα για όλους που μπορεί να μη λύνουν το πρόβλημα, όμως προσφέρουν ανακούφιση και ελαφρά τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Όμως ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση, αν δεν αλλάξει ριζικά το φόρο για τα ακίνητα, τον περιβόητο ΕΝΦΙΑ, δε θα ανατρέψει την αγανάκτηση των πολιτών.
Η μονιμοποίηση μιας έκτακτης εισφοράς που επιβλήθηκε ως έσχατο μέτρο για να μη χρεοκοπήσει η χώρα δε μπορεί να χωνευτεί από την κοινωνία. Γιατί επί δεκαετίες το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που επέβαλαν οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ είχε επίκεντρο τα ακίνητα.
Έτσι η εκ των υστέρων άγρια και μόνιμη φορολόγησή τους είναι κατ’ ουσία η πλήρης ανατροπή των οικονομικών κάθε νοικοκυριού. Εγκλωβίζει τους Έλληνες σε αυτό που τους υπέδειξε ως επένδυση. Τους καταδικάζει σε βαθιά και ανεπίστροφη προσωπική χρεοκοπία.

Είναι καιρός λοιπόν να αντιληφθούν όλοι και ιδίως τα στελέχη της τρόικας, ότι οι φοροεπιδρομές στην ακίνητη περιουσία, έχουν περιορισμένο ορίζοντα, καθώς εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα. Η σταδιακή μείωσή τους και η εξισορρόπηση με την πραγματικότητα, είναι όχι απλώς αναγκαία αλλά επιβεβλημένη, αν θέλουν να συνεχίσει το κράτος να εισπράττει έσοδα. Οι μικρές φόρο-μειώσεις και απαλλαγές που βρίσκονται στο τραπέζι είναι ένα μικρό πρώτο βήμα που πρέπει να συνεχιστεί με την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών και την πιο ορθολογική διαμόρφωση των φόρων για την ακίνητη περιουσία, ώστε να φορολογείται η πραγματική πρόσοδος από την κατοχή της και να μην τιμωρούνται άδικα όσοι επένδυσαν τους κόπους μιας ζωής.

Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία έχει πράγματι ανάγκη από βαθιές ανάσες που θα της επιτρέψουν να ξεφύγει από την κρίση και να μπει επιτέλους σε ένα δρόμο ανάπτυξης. Είναι επίσης πασιφανές ότι οι πολίτες δεν πείθονται εύκολα από τις κατά καιρούς προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις, γιατί τις έχουν πληρώσει πολύ ακριβά μετεκλογικά. Ζητούν έργα και μόνον έργα. Και θα είναι προς το συμφέρον των πολιτών, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για τα κόμματα και τους πολιτικούς, να ανακτήσουν τη χαμένη τους αξιοπιστία.

 

Εις μνήμην

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΧΙΖΑΣ» με την συμπλήρωση (3) τριών ετών από την εκδημία του μεγάλου ευεργέτη της πόλης μας αείμνηστου Αναστασίου Σχίζα θα τελέσει την Κυριακή 5η Οκτωβρίου 2014 μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου. Στη συνέχεια θα προσφερθεί καφές στο παραδοσιακό «Μεγάλο Καφενείο».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα, πάνω στο μνήμα του ευπατρίδη συμπολίτη μας, που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ιωάννης Μπάρδης και θα ψαλεί Αρχιερατικό Τρισάγιο από το Σο Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο, με συλλειτουργούς τους συμπατριώτες μας Μητροπολίτες Ιερισσού κ. Θεόκλητο και Πατρών κ. Χρυσόστομο. Να σημειωθεί ότι το Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΧΙΖΑΣ» διαθέτει κάθε χρόνο στις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα, ποσότητα ελαιολάδου, για να μοιραστεί δωρεάν από το «κοινωνικό παντοπωλείο» του Δήμου Τρίπολης. Πρόσθετα προμηθεύεται και προωθεί εμβόλια για τα άπορα και ανασφάλιστα παιδιά, σε συνεργασία με το «κοινωνικό ιατρείο» του Δήμου και την Παιδιατρική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Η σημαντικότερη προσφορά του στα παιδιά της Πόλεώς μας ήταν η δημιουργία των δύο Νηπιαγωγείων, επί των οδών Γρηγορίου Ε΄ και Τρικόρφων αντίστοιχα.

Ο ΣΑΟΟ στο Λάδωνα

Την ερχόμενη Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 ο Σ.Α.Ο.Ο. θα πραγματοποιήσει την πρώτη εξόρμηση της νέας ορειβατικής περιόδου στον ποταμό Λάδωνα. Η πορεία θα ξεκινήσει από την περιοχή της Πουρναριάς και θα ακολουθήσει μονοπάτι και δασικό δρόμο. Θα φθάσει στο φαράγγι Ρεντεζέλα και από εκεί θα ανηφορίσει στο χωριό Θεόκτιστο, μέσα από ένα υπέροχο παραποτάμιο περιβάλλον. Ο συνολικός χρόνος της εύκολης αυτής πορείας δεν θα υπερβεί τις τέσσερεις ώρες και προσφέρεται για αρχαρίους. Στο Θεόκτιστο θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στα παλαιά δημόσια πλυντήρια και στο μοναδικό Λαογραφικό Μουσείο, από τον δημιουργό του Τάσο Σωτηρακόπουλο. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι στην πλατεία του χωριού, σε συνεργασία του ΣΑΟΟ με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεοκτίστου.

Τουριστική προβολή Μαινάλου

Η τουριστική αναβάθμιση του όρους Μαινάλου και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αρκαδίας, αρμόδιου για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Ρουμελιώτη, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης και του Επιχειρηματία που έχει νοικιάσει τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού.

Στη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκε μία σειρά προτάσεων για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν εν όψει της χειμερινής περιόδου και της έναρξης λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου της Οστρακίνας. Μεταξύ άλλων ζητήθηκε επέκταση του χώρου στάθμευσης, τοποθέτηση χιονοδεικτών κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Χιονοδρομικό καθώς και προστατευτικών μπαρών, επούλωση λάκκων και λακκουβών. Επίσης ζητήθηκε συνεχής εκχιονισμός στο δρόμο πρόσβασης στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού, διάνοιξη γεώτρησης, καθώς και η χαρτογράφηση των μονοπατιών του Παυσανία. Επίσης συμφωνήθηκε σε ένα μήνα να επαναληφθεί η σύσκεψη για να γίνει ένα follow up, μία παρακολούθηση των εργασιών που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, πριν ξεκινήσει και επίσημα η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Η φωτογραφία με το όπλο

Μια φωτογραφία του Δημήτρη Αβραμόπουλου όπου κρατάει όπλο προκάλεσε το ενδιαφέρον του Ιταλού ευρωβουλευτή Ignazio Cορραο που τον ρώτησε για τη σημασία της μια και φαίνεται να είναι κοντά στον φράχτη των συνόρων με την Τουρκία και ρώτησε αν είναι αληθινή.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραδέχτηκε ότι η φωτογραφία είναι αληθινή αλλά εξήγησε ότι βρισκόταν στο διακλαδικό κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων οπλιτών στην Τρίπολη ως υπουργός Εθνικής Άμυνας και έπιασε το όπλο με χιουμοριστική διάθεση και δεν έκανε επίδειξη.

«Είμαι ο αρχιτέκτονας για να ανοίξουν οι πόρτες ανάμεσα στους λαούς στο cities diplomacy. Μακριά από μένα τέτοιες σκέψεις» απάντησε στον ευρωβουλευτή και συμπλήρωσε: «Αν έρθετε στο γραφείο μου θα δείτε πολλές καρικατούρες γιατί το χιούμορ… χιούμορ». Πηγή: Enikos.gr

Βαριές κατηγορίες

Για εκστρατεία λάσπης και συκοφάντησης κατηγορεί την εφημερίδα Αυγή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με το πόθεν έσχες της και τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της. Η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει λόγο σε γραπτή δήλωσή της για «εκστρατεία λάσπης και συκοφαντίας με προφανή πολιτική στόχευση και από διαφορετικά «παραρτήματα» που ανήκουν στο ίδιο κέντρο αποσταθεροποίησης» και ειρωνευόμενη κλείνει την ανακοίνωσή της ενημερώνοντας την Αυγή για το τι έκανε το καλοκαίρι. «Για να μην ψάχνουν για την αυριανή τους έκδοση, τους ενημερώνω ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού πήγα τρεις φορές για μπάνιο, πέντε φορές στο σούπερ-μάρκετ και τρεις ημέρες στο χωριό του άνδρα μου, την Βυτίνα Αρκαδίας. Επιτρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να συνοδεύομαι από τον άνδρα μου;»

Νέος υποψήφιος

Με μια δήλωση αβροφροσύνης ο Κώστας Βλάσης, Μέλος Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας, Χειρουργός Ορθοπεδικός, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καλωσορίζει την υποψηφιότητα του κ. Γιάννη Παναγιωτόπουλου στην Αρκαδία. Στη δήλωσή του αυτή αναφέρει μεταξύ άλλων πως : «ο Γ.Π. επιστήμονας σοβαρός και αυτοδημιούργητος , κατεβαίνει στον εκλογικό στίβο στηριζόμενος στις δυνάμεις του, στην προσωπική του αξία – δεν είναι προϊόν κανενός σωλήνα… Η Πολιτική και η πατρίδα μας έχουν να κερδίσουν από τέτοιες παρουσίες».

Χαμογελάτε

Λογαριασμό δίνω μόνο… σε όποιον σκοπεύει να μου κάνει κατάθεση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *