ΠΙΣ. Προς το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ανασκευάστε την πρόταση σας για ΕΣΑΝ ΑΕ.

ΠΙΣΠρος τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Κύριε Πρόεδρε
Κατά τη συνεδρίαση της 17/9/2014 συζητήθηκε το υπ ‘αριθμ. πρωτ. 4698/Γ, έγγραφό σας της 5ης Σεπτεμβρίου 2014 προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, το οποίο αναφέρεται στη συμμετοχή σας στην υπό ίδρυση ΕΣΑΝ Α.Ε. και διατυπώνετε την πρότασή σας για συμμετοχή του ιατρικού κόσμου. Το Διοικητικό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει την αντίθεσή του στην πρότασή σας, αλλά και στη θέση σας. Σας τονίζουμε ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, όπως και οι κλαδικές οργανώσεις των Νοσοκομειακών Ιατρών (ΟΕΝΓΕ, ΕΙΝΑΠ, κ.λπ.) έχουμε εκφράσει την αντίθεσή μας, τόσο κατά τη διάρκεια συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όσο και στην Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Η απευθείας πρότασή σας προς τον Υπουργό Υγείας, δημιουργεί παρεκκλίσεις από την θέση συνολικά του ιατρικού κόσμου, όπως δια των πανελλαδικών του οργάνων έχει εκφραστεί και δημιουργεί προβλήματα συνοχής και ενότητας των ιατρικών διεκδικήσεων.
Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που η οριακή κατάσταση του Συστήματος Υγείας έχει δημιουργήσει κρίση στην ιατρική λειτουργία και στην περίθαλψη των πολιτών, να τίθενται προς συζήτηση τέτοιες προτάσεις οι οποίες ενισχύουν την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.
Είναι προς όλους γνωστό, τι επιδιώκεται με την ΕΣΑΝ Α.Ε. και τι δυσμενή αποτελέσματα είναι δυνατόν να επιφέρει, όπως το κλείσιμο Περιφερειακών Νοσοκομείου και περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.
Πιστεύουμε ότι η πρότασή σας αυτή να ανασκευαστεί, διότι αυτό απαιτεί η ενότητα και η συμπόρευση του ιατρικού κόσμου και αφετέρου η σταθερή μας αντίληψη για ισχυρό, κοινωνικό κράτος.

ΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠ ΠΙΣ κλικ εδώ

Θεσσαλονίκη, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Αρ. Πρωτ. : 4698/Γ

Προς:

Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Ιατρικούς Συλλόγους

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Παρά την αντίθεση μας στη δημιουργία επιπλέον γραφειοκρατικών δομών στο σύστημα υγείας, που απορροφούν τους λιγοστούς αναγκαίους πόρους, αισθανόμαστε ότι η συμμετοχή του ιατρικού κόσμου στην υπό ίδρυση ΕΣΑΝ Α.Ε είναι επιβεβλημένη και εξυπηρετεί τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των ιατρών.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΙΣΘ έχει ήδη εκδηλώσει την επιθυμία του να συμμετάσχει στην υπό ίδρυση Ανώνυμη Εταιρεία με ποσοστό έως και 8%. Εκτιμούμε ότι η συμμετοχή και άλλων θα ενδυναμώσει την ιατρική άποψη στον τομέα αυτό.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος Νίτσας Νικόλαος

https://www.isarkadias.gr/44579/uncategorized/i-lagi/
ΕΣΑΝ Θεσσαλονικη Ιατρικοι συλλογοι ΠΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *