«Όλα καλά» δηλώνει ο Μάκης Βορίδης μετά τη συνάντηση με την τρόικα

βοριδηςΜε μία λιτή δήλωση εξήλθε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα από το υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την τρόικα.

«Όλα καλά», δήλωσε ο κ. Μάκης Βορίδης, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των υποχρεώσεων του υπουργείου του έχει ολοκληρωθεί, έστω και με πολύ σκληρό τρόπο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους δανειστές την αύξηση των δημοσίων δαπανών για την υγεία για το 2015, κάτι που έχει αναφέρει πολλές φορές ο ίδιος. Άλλωστε ο κ. Βορίδης, επιθυμεί να συνδέσει το όνομά του με την αύξηση αυτή (όπως και με τις προσλήψεις που έχουν ξεκινήσει άλλωστε) καθώς η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση σήμερα στο ΕΣΥ είναι δραματική, ενώ οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων βαίνουν διαρκώς μειούμενοι.

Τα μέτρα εξορθολογισμού των δαπανών όπως πλαφόν, συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, αύξηση των γενοσήμων στα επίπεδα συνταγογράφησης του 60%, οικονομικά του ΕΟΠΥΥ και ΜΥΣΥΦΑ (συγκεκριμένα κατά πόσο λειτουργεί ο ανταγωνισμός στην εν λόγω αγορά) βρέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης. Οι εκπρόσωποι της τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως πολλές φορές έχουν ζητήσει έτσι και τώρα, επέμειναν ιδιαίτερα στην εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων προς τους παρόχους υγείας, κάτι που δυστυχώς δεν τηρεί η κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Υγείας ή εν πάση περιπτώσει καθυστερεί συστηματικά. Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε στους δανειστές, ότι έχει εξασφαλίσει ήδη κονδύλι 360 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ δεσμεύθηκε για την εκταμίευση επιπλέον 100 εκατ. ευρώ για τους προμηθευτές ιατρικής τεχνολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη σύσκεψη του κ. Βορίδη με τους εκπροσώπους της τρόικας, θα υπάρξει νέα σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, με τους δανειστές και με τους επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Πηγή: onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *