Η Δημόσια Υγεία βασικό πεδίο άσκησης του «δόγματος του σοκ»

απογνωσηΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης κοινή σύσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ και του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ…………………

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η συζήτηση της κατάστασης που επικρατεί στον χώρο της Υγείας και συγκεκριμένα στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και των Εξαρτήσεων.

Κοινή διαπίστωση και των τριών Σωματείων είναι ότι το σύνολο των εργαζόμενων και του ελληνικού λαού, βιώνουν στην καθημερινότητα τους τα καταστροφικά αποτελέσματα μιας πενταετίας εφαρμογής του μνημονίου. Η Δημόσια Υγεία αποτέλεσε βασικό πεδίο άσκησης του «δόγματος του σοκ», όπου εργαζόμενοι και αποδέκτες των υπηρεσιών υγείας, μεταβλήθηκαν σε πειραματόζωα των κάθε είδους πολιτικών προϊστάμενων που επαίρονται για τις επιτυχίες τους: τις απολύσεις προσωπικού, του κλεισίματος δομών, της υποβάθμισης υπηρεσιών, της μείωσης της δημόσιας δαπάνης με την μετακύλησή της στους ασθενείς.

Ο χώρος της Ψυχικής Υγείας και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων δεν αποτελεί εξαίρεση στο θλιβερό αυτό τοπίο. Οι μειώσεις των προϋπολογισμών των φορέων το πάγωμα των προσλήψεων απειλούν την βιωσιμότητα της λειτουργίας τους. Το σύνολο των οργανισμών έχει μπει στο στόχαστρο των κυβερνώντων και η αντίσταση θα πρέπει να συντονιστεί. Τα τρία Σωματεία θα συντονίσουν την δράση τους τόσο για να βελτιώσουμε την εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων, όσο και για να διασφαλίσουμε την δυνατότητα των ασθενών και των εξαρτημένων να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές και δημόσιες υπηρεσίες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντινίδης Θεόδωρος                                        Κοχλιαρίδου Λίτσα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *