Απαραίτητη μία επιδημιολογική μελέτη για τη νόσο Αλτσχάιμερ στην περιοχή της Αρκαδίας

νευρολογ. εταιρΗ Ελληνική Νευρολογική Εταιρία και η Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Τρίπολης διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό την Τετάρτη, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Στην αρχή μίλησε ο ∆ιευθυντής ΕΣΥ και ∆ιευθυντής Νευρολογικού Τομέα Κωνστατίνος Παπαδόπουλος, ενώ ακολούθησε η προσκεκλημένη Ελισσάβετ Καπάκη που είναι Καθηγήτρια Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Τμήμα Γνωστικών και Κινητικών ∆ιαταραχών Α’ Νευρολογικής Κλινικής.

Στην εκδήωση ήταν ακόμα ο Τσαμπαλάς Ευάγγελος (Επιμελητής ΕΣΥ, Νευρολογικός Τομέας, Ιατρείο Μνήμης) και η Αγγέλογλου Στέλλα (Ειδικευόμενη Ιατρός, Ιατρείο Μνήμης).

Η Ελισσάβετ Καπάκη μιλώντας στο «Καλημέρα Αρκαδία» αναφέρθηκε στη νόσο η οποία σχετίζεται με την ηλικία. Η συχνότητα της νόσου εξήγησε ότι αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Αυτό όμως είπε δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί η νόσος και σε ηλικίες κάτω από 65 ετών.
Επίσης, τόνισε ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να γίνει μία επιδημιολογική μελέτη μέσα από την οποία θα προκύψουν στοιχεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ στην περιοχή της Αρκαδίας

www.kalimera-arkadia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *