Νέα από Αρκαδία. Σήμερα όλοι γνωρίζουμε

ARKADIA18-150x15017Ένας χρόνος συμπληρώθηκε τις μέρες αυτές, από τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής. Η δολοφονία συντάραξε την Ελλάδα και προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις σε κοινωνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο σε σχέση με την εγκληματική δράση των στελεχών και των μελών της οργάνωσης αυτής.

Όμως υπάρχει και μια δεύτερη επέτειος. Είναι η αφύπνιση της ελληνικής πολιτείας, των πολιτικών δυνάμεων του συνταγματικού τόξου, της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, που προσδιορίστηκε από την ομόφωνη διακήρυξή τους πως δεν θα επιτρέψουν στη νεοναζιστική συμμορία να καθορίζει την πορεία και το μέλλον της χώρας.

Σήμερα, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει για τη δράση των νεοναζί. Ο ποταμός των αποκαλύψεων του τύπου που ακολούθησε τη δολοφονία και η συστηματική έρευνα των δικαστικών αρχών, έφεραν στο φως πληθώρα στοιχείων που τεκμηριώνουν την εγκληματική δράση στελεχών και μελών της οργάνωσης. Οι επικείμενες δίκες, αναμένεται να ξεκαθαρίσουν οριστικά το τοπίο των ποινικών ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…

Όμως, με την απόδοση των ποινικών ευθυνών, δεν τελειώνουμε με τη δράση και την παρουσία των νεοναζί. Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων των συντεταγμένων πολιτικών δυνάμεων του τόπου να αποδομήσουν την παρουσία και την ανοχή της Χρυσής Αυγής από ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας. Όχι με τις δικές της μεθόδους, όπως είναι η βία αλλά με πειθώ και επιχειρήματα, στοιχεία ικανά να αντιληφθούν οι ψηφοφόροι το μέγεθος της πλάνης τους, που παρά τις αποκαλύψεις εξακολουθούν να έλκονται από το δήθεν αντισυστημικό και αντιμνημονιακό λόγο των νεοναζί. Να αντιληφθούν επί τέλους ότι δεν μπορούν να επενδύουν πολιτικά σε αυτούς που υπονομεύουν τη δημοκρατία. Ότι η όποια δικαιολογημένη δυσαρέσκεια ενός μέρους του εκλογικού σώματος, απέναντι στο πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί να βρίσκει διέξοδο σε τραμπούκους και εγκληματίες. Γιατί είναι όνειδος για τη χώρα που επαίρεται ότι γέννησε τη δημοκρατία, ακόμα και σήμερα μετά από τόσα τεκμήρια και αποκαλύψεις, κάποιοι να επιμένουν να ανέχονται και να υποστηρίζουν μια ακροδεξιά συμμορία και να στέλνουν εκπροσώπους της στο Κοινοβούλιο και στην Ευρώπη…

 

 

Όχι στο Τουρκοδέντρι

Δεκτή έγινε χθες από το δικαστήριο η αίτηση των κατοίκων Τζίβα και Θάνα για προσωρινή αναστολή της μεταφοράς των σκουπιδιών σε οικόπεδο του δήμου και μεταφόρτωσής τους για τον ΧΥΤΑ Φυλής. Τούτο θα ισχύσει μέχρι τις 17 Οκτωβρίου οπότε και θα γίνει κανονικά η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Κατόπιν αυτού η μεταφόρτωση θα γίνεται σε συγκεκριμένα σημεία – γειτονιές της πόλης, που για λίγο θα μετατρέπονται σε σκουπιδότοπους αλλά στη συνέχεια θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται.

 

Η ΕΤΑ γιορτάζει την Αλωση

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, η Ένωση Τριπολιτών Αττικής θα εορτάσει στα εντευκτήρια της (πεζόδρομος Πολυτεχνείου 12) την 193ηεπέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Θα μιλήσουν: Φανή Ρουμπάνη – Καλαντζοπούλου, ομότιμη Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με θέμα «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο ελευθερωτής του Γένους».

Νίκος Γρηγοράκης, Ιστορικός Τέχνης – Συγγραφέας: «Οι Έφιπποι ανδριάντες του Κολοκοτρώνη».

Στο δημοτικό τραγούδι θα είναι η Νάντια Καραγιάννη. Κείμενα θα διαβάσει η ηθοποιός Νίκη Μαυροειδή.

 

«Στα Χνάρια των Φιλικών»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Τρίπολης και οι εκδόσεις «Αγκυρα» διοργανώνουν εκδήλωση μνήμης, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκς, και στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας (1814-2014). Κεντρική ομιλήτρια, με θέμα «Στα Χνάρια των Φιλικών», θα είναι η συγγραφέας κ. Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου, ενώ εισηγήσεις θα κάνουν η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κ. Παναγιώτα Τσουραπά – Γεωργούλη και ο ερευνητής Γιώργος Ζαχαρόπουλος.

 

Αναρριχητική πίστα

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων καλεί όλους τους συμπολίτες, μικρούς και μεγάλους να παρευρεθούν την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 στην εναρκτήρια εκδήλωση για τη νέα ορειβατική περίοδο και στα εγκαίνια της αναρριχητικής πίστας. Θα προβληθούν βίντεο και διαφάνειες από την πλούσια δράση του συλλόγου την προηγούμενη περίοδο και θα ακολουθήσει το παραδοσιακό ορειβατικό γλέντι, με εδέσματα και οινοπνεύματα! Έναρξη : 08.00 μ.μ. στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του ΣΑΟΟ, Βασιλείου Δεκάζου 9-11.

 

Συνέδριο κληρικών

Ιερατικό συνέδριο διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2014 η Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας στον Ιερό ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Η παρουσία των κληρικών της μητρόπολης είναι υποχρεωτική και, πέρα από την ανάπτυξη λειτουργικών θεμάτων το συνέδριο θα εστιάσει στο λίαν επίκαιρο θέμα: Απειλή και εγκληματικότητα κατά των ιερέων.

 

Εκδήλωση για την άνοια

Η Ελληνική Νευρολογική Εταιρία και η Νευρολογική Κλινική του Νοσοκομείου Τρίπολης διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, 19:00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Ομιλητές οι: Ελισσάβετ Καπάκη, καθηγήτρια Νευρολογίας ΕΚΠΑ, Τμήμα Γνωστικών και Κινητικών ∆ιαταραχών Α’ Νευρολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ, Κλάδος Άνοιας ΕΝΕ

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

∆ιευθυντής ΕΣΥ, ∆ιευθυντής Νευρολογικού Τομέα Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως

Τσαμπαλάς Ευάγγελος, Επιμελητής ΕΣΥ, Νευρολογικός Τομέας, Ιατρείο Μνήμης

Αγγέλογλου Στέλλα Ειδικευόμενη Ιατρός, Ιατρείο Μνήμης.

 

Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:30, στα πλαίσια του εορτασμού της 193ης Επετείου της Αλώσεως της Τριπολιτσάς θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια Μνημείου του Προσφυγικού Ελληνισμού, σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην Πλατεία της Προσφυγιάς (Φιλικών) στην Τρίπολη. Κατ αυτήν θα αποδοθεί «μέγιστη τιμή στον Γεώργιο Ι. Καραγιάννη, Άξιο τέκνο της Προσφυγιάς», ο οποίος υπήρξε ο χορηγός της κατασκευής του μνημείου. Έχουν κληθεί και θα παραστούν οι: Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτριος Παυλής, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Π.Ε. Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Νικόλαος Τσιαμούλος.

 

Έκθεση Τροχαίας

Ραντεβού με τους πολίτες στην ετήσια έκθεση Τροχαίας δίνει η Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας, την οποία διοργανώνει σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης και το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ανατολικής Πελοποννήσου, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, τη Δευτέρα 22-9-14 στις 12 το μεσημέρι. Παράλληλα θα υπάρξουν και εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν.

• Διαλέξεις κυκλοφοριακού περιεχομένου.

• Προβολές ταινιών μικρής διάρκειας και εικόνων.

• Ειδικές ομιλίες και προβολές για μαθητές.

• Διανομή ενημερωτικών εντύπων κ.λ.π.

Η Έκθεση Τροχαίας θα λειτουργεί καθημερινά το πρωί (09.00’ έως 14.00’) αλλά και το απόγευμα (17.00’ έως 20.00’).

 

Χαμογελάτε

Τιμοκατάλογος κουρέματος:

Ανδρικό κούρεμα 8 ευρώ

Παιδικό κούρεμα 6 ευρώ

Καραφλοκούρεμα (μερεμέτι) 3 ευρώ

Ανταύγιες 8 ευρώ

Βαφή 12 ευρώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *