Βαρνάβας- Δήλωση για προσλήψεις γιατρών

ΒΑΡΝΑΒΑς (2)Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Γρηγοράκος προέβη τις τελευταίες μέρες σε επανειλημμένες πανηγυρικές δηλώσεις, ανακοινώνοντας αποπεράτωση κρίσεων γιατρών που εκκρεμούν από το 2010, όταν η χώρα τέθηκε σε καθεστώς επιτήρησης και πάγωσε κάθε πρόσληψη στο ΕΣΥ.

Τα τέσσερα αυτά χρόνια ακούσαμε αμέτρητες υποσχέσεις υπουργών για τις περίφημες 900 προσλήψεις γιατρών. Εντέλει δεν προσλήφθηκε ούτε ένας γιατρός. Απεναντίας, στο ίδιο διάστημα, συνταξιοδοτήθηκαν ή αποχώρησαν από το ΕΣΥ περισσότεροι από 4000 γιατροί. Έτσι τα κενά του ΕΣΥ που το 2010 ανέρχονταν σε 2500 γιατρούς, τώρα πλέον έχουν ξεπεράσει τις 6500, προκαλώντας κατάρρευση Τμημάτων και Εργαστηρίων, αδυναμία εφημέρευσης, ακύρωση χειρουργείων και τεράστιες ουρές αναμονής των ασθενών.

Ο κ. Γρηγοράκος ανακοίνωσε λοιπόν ξεπάγωμα των κρίσεων, ώστε τα Νοσοκομεία να προχωρήσουν σε διαδικασίες επιλογής υποψηφίων. Κι αμέσως άρχισαν τα όργανα. Στον «Ερυθρό» προχωρούν την Τρίτη σε κρίση συντονιστή Διευθυντή στο Αναισθησιολογικό, ενώ το Τμήμα διαθέτει ήδη συντονιστή Διευθυντή! Αίφνης το Αναισθησιολογικό θ΄ αποκτήσει δύο επικεφαλής Διευθυντές!

 

Φαίνεται λοιπόν πως το ξεπάγωμα των κρίσεων δεν έγινε για να εξυπηρετήσει τις τεράστιες ανάγκες των Νοσοκομείων σε νέους γιατρούς, αλλά προφανώς για να βολέψει ημέτερους που βρίσκονται στη δύση του εργασιακού τους βίου.

Μήπως ο κ. Λαοπόδης, ο κ. Πετρόχειλος και ο πολιτικός τους προϊστάμενος αγνοούν ότι τέτοιες μεθοδεύσεις εκτός από προκλητικές είναι ταυτόχρονα διαλυτικές και παράνομες;

 

Τέλος, κρατάμε μικρό καλάθι ακούγοντας τη δήλωση του κ. Γρηγοράκου περί 1500 προσλήψεων γιατρών το 2015. Ούτε στην εξαγγελία, ούτε στη δήθεν εγγραφή στον προϋπολογισμό βασιζόμαστε, παρά μόνο στα ίδια μας τα μάτια. Όταν δηλαδή δούμε αυτούς τους γιατρούς να φορούν άσπρη μπλούζα και να εργάζονται μεταξύ μας τότε μόνο θα πούμε πως υλοποιήθηκαν.

 

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *