Δρομοκαΐτειο: Συνελήφθη η ψυχίατρος που έδωσε εξιτήριο στον 44χρονο αυτόχειρα

ΔΡΟΜΟΚΑΙΤΕΙΟΑυτοβούλως παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και συνελήφθη, κατόπιν της σχετικής εισαγγελικής εντολής, η επιμελήτρια ψυχίατρος στο «Δρομοκαΐτειο», η οποία εξέτασε τον 44χρονο άνδρα και του έδωσε εξιτήριο, με τραγική κατάληξη.

Το πρωί της Παρασκευής ο 44χρονος, για τον οποίο αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είχε βγει στο μπαλκόνι τoυ ξενοδοχείου που λειτουργεί ως Κέντρο Στέγασης Αστέγων και φώναζε, έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Διαβάστε περισσότερα εδω

Μαζί με την ψυχίατρο ήταν και ειδικευόμενος, ο οποίος δεν έχει συλληφθεί.

Πίσω από αυτήν την προσωπική και οικογενειακή τραγωδία βρίσκονται λάθη, πράξεις και παραλείψεις γιατρών που είναι επιφορτισμένοι να ανιχνεύουν τις ψυχικές παθήσεις και έχουν ως καθήκον να θεραεύουν τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από ψυχικά νοσήματα.

Λίγες ώρες μετά την είδηση της αυτοκτονίας, αποκαλύφθηκε ότι ο αυτόχειρας, την Πέμπτη, είχε μεταφερθεί στο Αιγινήτειο νοσοκομείο.

Οι γιατροί στα εξωτερικά ιατρεία του Αιγινήτειου διέγνωσαν ότι ο 44χρονος άντρας έπασχε από κατάθλιψη και άλλες βαρύτερες ψυχολογικές ασθένειες.

Για λόγους διαδικαστικούς, επειδή δηλαδή το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, ο 44χρονος πήγε στο Δρομοκαΐτειο, απουσία διαθέσιμου ασθενοφόρου.

Εκεί, όμως, οι δύο γιατροί που τον εξέτασαν, έκριναν ότι δεν έπρεπε να τον κρατήσουν για νοσηλεία και του έδωσαν εξιτήριο…

http://www.protothema.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *