Μάκης Βορίδης. 4.000 προσλήψεις (Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ,ΕΟΠΥΥ) 1.000 από αυτές τις προσλήψεις αφορούν το θεσμό του οικογενειακού ιατρού.

βοριδης βουληΣυνέντευξη του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, στον Βήμα FM.

Προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων, του ΠΕΔΥ και του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αναμένεται να φθάσουν τις 4.000 προανήγγειλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Βήμα FM, ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης. Μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση ανακοίνωσε ότι 1.000 από αυτές τις προσλήψεις αφορούν το θεσμό του οικογενειακού ιατρού.

Ο Υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε και για το θέμα της παροχής φαρμάκων στους ασθενείς με κινητικά προβλήματα, όπου –όπως είπε- μελετάται και θα ξεκινήσει σύντομα η διανομή κατ’ οίκον, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, αναζητώντας τα φάρμακά τους.Θα σας πω. Σας είπα λοιπόν, αυτός είναι ο προγραμματισμός του ’14 και σας είπα περίπου 2000 μέχρι στιγμής………….
…………..Είναι ακόμα 900 επικουρικοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι θα πάνε στο ΠΕΔΥ. Παρεμπιπτόντως επειδή το ρωτά κάποιος ναι, θα έχει και οδοντιάτρους. Οι οποίοι θα πάνε, λοιπόν, στο ΠΕΔΥ. Αυτοί οι 900 επικουρικοί αποτελούν μια προσωρινή λύση μέχρι να πάμε σε μια οριστική λύση αφού διαμορφωθεί η συνολική εικόνα των κέντρων υγείας και των πολυδύναμων και η συνολική διαμόρφωσή τους όταν θα είναι σε πλήρη εξέλιξη το ΠΕΔΥ.
Αλλά για να καλύψουμε ανάγκες οι οποίες υπάρχουν από τη μετάβαση το κάνουμε αυτό τώρα. Άρα 900. Θα υπάρξουν άλλοι 1000 οι οποίοι θα είναι οικογενειακοί γιατροί, εκεί αυτό θα πάει λίγο πιο πίσω γιατί τι χρειάζεται; Επειδή είναι οικογενειακοί γιατροί -είναι καινούργιος θεσμός- αυτοί θα είναι γενικοί γιατροί και παθολόγοι. Χρειάζεται να διαμορφώσουμε πλαίσιο νομοθετικό προκειμένου να λειτουργήσει ο θεσμός αυτός. Χρειάζεται δηλαδή την έκδοση κάποιων υπουργικών αποφάσεων, υπάρχουν νομοθετικές εξουσιοδοτήσεις αλλά έχει να γίνει δουλειά στην κατεύθυνση αυτή.

 

Ολη την ενδιαφέρουσα Συνέντευξη Διαβαστε την   19-9-2014, Σκέλος Υγείας                   ΚΛΙΚ ΕΔΩ            

19-9-2014, Πολιτικό κομμάτι. συνέντευξης         κλικ εδω

One thought to “Μάκης Βορίδης. 4.000 προσλήψεις (Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ,ΕΟΠΥΥ) 1.000 από αυτές τις προσλήψεις αφορούν το θεσμό του οικογενειακού ιατρού.”

  1. εγω προσωπικα κυριε Βοριδη πληρωνω στον γιατρο επισκεψη 10 ευρω και αν ζητησω και απαραιτητη εξεταση αλλα10 ευρω/// αποδειξη καμια Μου ειπε τελευταια επισκεψη οτι δεν μπορει να γραψει φαρμακα πανω απο 50 ευρω ΕΡΩΤΩ το ενα φαρμακο τοΕucreas exει 48,50 ευρω ΤΑ αλλα φαμακα μου τη θα γινει δεν θα μου τα γραψει??? ΕΙΜΑΙ 72 ετων με πιεση, Σαγχαρο πανω απο 40 χρονια ( κληρονομικο) θυροιδη και γλαυκωμα στα ματια/// ΠΕΣΤΕΜΟΥ ΕΓΩ ΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.???…. ζω σε νησι που το φεβρουαριο του 2014 ο σεισμος μας κατεστρεψε (κεφαλλονια στο ληξουρι) με μια συνταξη ΙΚΑ 460 ευρω.. δεν ξερω αν αυτο το μηνυμα θα φτασει στον υπουργο η’ θα παει στο καλαθι των σκουπιδιων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *