ΙΣΑ. Η Δημοκρατία δεν φοβάται τους εκπροσώπους του μίσους και του ρατσισμού

ΙΣΑsmallΟ Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των ιατρών-μελών του

Η σημερινή Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δεν συμμερίζεται τις ακραίες απόψεις που εκφράζουν ορισμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις από την πλευρά της μειοψηφίας, οι οποίες δραστηριοποιούνται σήμερα στον Ι.Σ.Α. και ζητούν, με αφορμή τις εκλογές του Συλλόγου μας, να αποκλειστεί η συμμετοχή πρωτοεμφανιζόμενης παράταξης στις εκλογές αυτές.

Διαφωνούμε με τη λογική του αποκλεισμού παρατάξεων από τις εκλογές, σε όποιο χώρο κι αν ανήκουν, για πολλούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος, είναι γιατί πιθανός αποκλεισμός από τις εκλογές θα στείλει λανθασμένα το μήνυμα ότι φοβόμαστε την συγκεκριμένη παράταξη. Ο αποκλεισμός τους θα τους δώσει το δικαίωμα να ισχυριστούν ότι φοβόμαστε και έμμεσα παραδεχόμαστε πως έχουν μεγάλη επιρροή στο ιατρικό σώμα , την οποία θέλουμε να εμποδίσουμε να αποτυπωθεί στις εκλογές του Συλλόγου μας. Θέλουμε να τους δώσουμε το δικαίωμα να ισχυριστούν κάτι που δεν ισχύει;

Ο δεύτερος λόγος είναι πως όλοι γνωρίζουμε ότι η νεοεμφανιζόμενη αυτή παράταξη δεν έχει καμία δυναμική και καμία απήχηση ανάμεσα στους ιατρούς συναδέλφους μας. Δεν έχει καν τη δυνατότητα να εμφανίσει μεγάλο αριθμό υποψηφίων στο ψηφοδέλτιό της, όπως αποδείχθηκε από την κατάθεση των ονομάτων που παρουσίασαν. Μόλις έξι υποψήφιοι συμμετέχουν σε αυτή την ακραία παράταξη, όταν στις υπόλοιπες συμμετέχουν δεκάδες. Ποιος θα ωφεληθεί λοιπόν αν αυτή η μικρή δυναμική εκφραστεί στην κάλπη; Οι παρατάξεις που σέβονται τη Δημοκρατία ή η συγκεκριμένη παράταξη του μίσους και του ρατσισμού, που θα μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει αν δεν την αφήσουμε να συμμετάσχει στις εκλογές μας; Ποιος ωφελείται τελικά από τον όλο θόρυβο; Μήπως με την τακτική αυτή που ακολουθούν όσοι επιθυμούν τον αποκλεισμό τους, τους χαρίζουν μεγαλύτερη αξία και δυναμική από αυτή που πραγματικά έχουν;

Ο τρίτος λόγος είναι ξεκάθαρα νομικός. Αν τους αποκλείαμε από τις εκλογές του Ι.Σ.Α., ήταν πολύ πιθανόν να προσπαθούσαν με ενστάσεις να ακυρώσουν τις εκλογές. Πιθανή ακύρωση των εκλογών ουσιαστικά θα σήμαινε ότι ο Σύλλογος μας θα ήταν για περισσότερο από έξι μήνες χωρίς εκλεγμένη Διοίκηση. Θα ρισκάρουμε να μείνει ο Ι.Σ.Α. ακέφαλος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια τόσο κρίσιμη για τον ιατρικό κλάδο και τη Δημόσια Υγεία περίοδο, επειδή κάποιοι φοβούνται αδικαιολόγητα τους εκπροσώπους του ρατσισμού;

Ο τέταρτος λόγος είναι γιατί πιστεύουμε ότι η λογική του αποκλεισμού από τις εκλογές είναι φασιστική επιλογή. Δεν θα πολεμήσουμε τους εκφραστές των άκρων , με φασιστικές πρακτικές. Δεν θα τους νομιμοποιήσουμε χρησιμοποιώντας τα δικά τους μέσα, Θα τους πολεμήσουμε με όπλα τις δημοκρατικές μας αρχές και αντιλήψεις. Θα τους «ταράξουμε στη Δημοκρατία» και θα επιδιώξουμε μέσα από την κάλπη να αναδείξουμε ότι ο ιατρικός κόσμος τους γυρνά την πλάτη.

Τέλος, δεν επιθυμούμε τον αποκλεισμό τους από τις εκλογές γιατί πρώτα και κύρια από όλα έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των ιατρών συναδέλφων μας. Γιατί γνωρίζουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας διαθέτει την ωριμότητα και θα καταψηφίσει αυτούς που υιοθετούν απόψεις που παραβιάζουν τις βασικές αρχές της ιατρικής δεοντολογίας, όπως την χωρίς καμία διάκριση παροχή ιατρικής φροντίδας ανεξάρτητα φυλής, χρώματος, θρησκείας , κλπ.

Καλούμε λοιπόν όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις που συμμετέχουν στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών να δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Να σταματήσουν με τη στάση τους να δίνουν μεγαλύτερη αξία από όση αξίζει, στους εκπροσώπους μιας ιδεολογίας που δεν έχει καμία σχέση με το ιατρικό λειτούργημα.

Ας αποδείξουμε όλοι μαζί με την συμπεριφορά μας ότι η Δημοκρατία δεν φοβάται τους εκπροσώπους του μίσους και του ρατσισμού.

Η σημερινή Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει εμπιστοσύνη στην κρίση των ιατρών- μελών του και στον τρόπο που αυτή θα αποτυπωθεί στις εκλογές του Οκτωβρίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

4 thoughts to “ΙΣΑ. Η Δημοκρατία δεν φοβάται τους εκπροσώπους του μίσους και του ρατσισμού”

  1. Χαχαχαχαχα! Η πλειοψηφεια του νυν ΔΣ του ΙΣΑ θεωρει την θεση του ΚιΝΙ και αλλων για μη αποδοχη της υποψηφιοτητας νεοναζι ως “ακραια θεση”… και πως θα ειχε “νομικα προβληματα”…
    Κυριοι του ΙΣΑ, νομικα προβληματα εχει η ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ στο πειθαρχικο ορισμενων που εδω και καιρο με περισσιο ζηλο διαλαλουν δημοσιως (??!!!) πως παραβιαζουν την ιατρικη δεοντολογια! Αν ειχατε τοσο καιρο πραξει τα δεοντα ως εκ της θεσεως σας, εστω και ως υπολογοι στο πειθαρχικο, δεν θα συμμετειχαν στις εκλογες.
    Και δεν το ζηταμε γιατι φοβηθηκαμε ξαφνικα πως ενα ματσο γιαλαντζι φασιστες θα μας “κλεψουν τις ψηφους” – αλιμονο αν ελπιζαμε σε τετοιες ψηφους!!! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΖΗΤΗΜΑ ΑΡΧΗΣ! Πως αυτος που καταστρατηγει την δεοντολογια και τσαλαπατα τον Ορκο του και μαλιστα κομπαζει για αυτο, οχι μονο δεν διωκεται πειθαρχικα αλλα αφηνεται να επιδιωξει και τον ρολο του εκπροσωπου;!!!
    Προτιμησατε να ριξετε το μπαλακι στους συναδελφους ψηφοφορους… Ας εχει! Ειμαστε σιγουροι πως οι μισαπανθρωπικες και αντι-ιατρικες τους ιδεες θα λαβουν την καταλληλη απαντηση απευθειας απο τους συναδελφους! Γιατι για να γινεις γιατρος, ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ να εισαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ!

  2. Οι ιδέες και οι απόψεις κρίνονται απευθείας από τους ψηφοφόρους ιατρούς δημοκρατικά και ελεύθερα.Δεν κρίνονται από κανένα πειθαρχικό συμβούλιο ούτε από καμμία διορισμένη επιτροπή φρονημάτων!
    Αυτό θυμίζει άλλες εποχές και άλλα ολοκληρωτικά καθεστώτα!! Αν ήταν έτσι τα πράγματα θα έπρεπε να μην κατέβαιναν υποψήφιοι του ΚΚΕ(μετά τα εγκλήματα του σταλινισμού στην πρώην ΕΣΣΔ με θύματα 15εκατ. ρώσους πολίτες) σε κανένα συνδικαλιστικό σωματείο.

  3. Ανωνυμε, δεν ειναι θεμα ιδεων ή αποψεων. Ειναι θεμα ιατρικης δεοντολογιας. Δικαιουσαι να “επιλεγεις” ασθενεις συμφωνα με το φυλο, την φυλη, την θρησκεια ή οποια αλλη ιδιοτητα, οσο δικαιουσαι να “επιλεξεις” για θεραπεια των ασθενων σου το τσουκνιδοζουμο αντι για την ενδεδειγμενη φαρμακευτικη αγωγη. Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ αποψη δεν ειναι το ιδιο με την πολιτικη αποψη… υπακουει σε συγκεκριμενους κανονες.
    Το θεμα ειναι πώς κατεβαινουν ως υποψηφιοι ανθρωποι που οχι μονο εχουν πεσει σε πειθαρχικα παραπτωματα αλλα και κεντρικος αξονας της υποψηφιοτητας τους ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα παραπτωματα αυτα απεναντι στην ιατρικη δεοντολογια.
    Και επειδη η “θεωρια των 2 ακρων” προδιδει την μεροληψια σου, σε παρακαλω και σε ΠΡΟΚΑΛΩ να μου αναφερεις ποιος υποψηφιος οποιουδηποτε αλλου σχηματισμου (ΚΚΕ; κατεβαινουν πολιτικα κομματα στους ιατρικους συλλογους; ή μιλαμε για κοινοβουλευτικες εκλογες;) οχι μονο παραβιασε την ιατρικη δεοντολογια αλλα βασισε την προταση της υποψηφιοτητας του στην παραβιαση αυτη! Η απαντηση ειναι ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ… μονο τα λειεγκεφαλα φασιστοειδη του ρατσισμου και του μισανθρωπικου παραληρηματος εχουν αυτο το θρασος!

  4. 1)Παράπτωμα σημαίνει αδίκημα,σημαίνει πράξη συγκεκριμένων προσώπων.Ποιό αδίκημα βάση στοιχείων έχουν τελέσει τα συγκεκριμένα άτομα ; Οχι αφηρημένα,με βάση ιδέες,απόψεις.Οι αποφάσεις πειθαρχικών,δικαστηρίων δεν βγαίνουν με ..απόψεις,θέσεις και ιδεοληψίες αλλά με χειροπιαστά στοιχεία για τον συγκεκριμένο -το τονίζω- κατηγορούμενο.Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη.Υπάρχουν άτομα συγκεκριμένα και συγκεκριμένες κατηγορίες.
    2) Η παραβίαση της ιατρικής δεοντολογίας και του καταστατικού του Συλλόγου δεν αφορά μόνο το πολύ σημαντικό κομμάτι της επιλογής ασθενών,του ρατσισμού κτλ.Αφορά και σε πολλά άλλα θέματα τα οποία πολλές παρατάξεις ,ανάμεσά τους και η νυν διοικούσα παράταξη του ΙΣΑ έχει καταπατήσει βάναυσα σε βάρος των μελών ιατρών της χωρίς όμως να έχει απολογηθεί γι αυτά ποτέ.Και παρόλα αυτά είναι ξανά υποψήφια ως παράταξη στις εκλογές του Συλλόγου.Μην με προκαλείς να αναφερθώ προσωπικά σε άτομα,δεν έχω την διάθεση να μπλεχτώ με τα πειθαρχικά όργανα του Συλλόγου.Συνεπώς επιλεκτική εφαρμογή των κανόνων με βρίσκει εντελώς αντίθετο.
    Τελειώνω λέγοντας ότι πέρασε η εποχή με τις ..ταμπέλλες!! Ο προοδευτικός,ο..δημοκράτης,ο .. φασίστας!!Και όπως έλεγε και ο Βολταίρος”Διαφωνώ μαζί σου αλλά θα υπερασπιστώ το διακίωμά σου να εκφράσεις ελεύθερα την άποψή σου” .
    Μήπως και αυτός ήταν φασίστας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *