Με το αίμα του γιατρού που θεραπεύτηκε προσπαθούν να σώσουν ασθενή με Έμπολα

embola Με μεταγγίσεις αίματος από τον αμερικανό γιατρό που θεραπεύτηκε από τον Έμπολα προσπαθούν οι ειδικοί στις ΗΠΑ να σώσουν και έναν ακόμα αμερικανό γιατρό, τον Ρικ Σάκρα, 51 ετών, που επίσης προσβλήθηκε από τον ιό ενώ βρισκόταν σε ιεραποστολή στην Λιβερία.

Του χορηγείται πλάσμα αίματος από τον Κέντ Μπράντλι, τον 33χρονο επίσης γιατρό, που προσβλήθηκε από τον Έμπολα στην Μονρόβια της Λιβερίας, αλλά κατόρθωσε να τον ξεπεράσει μετά από ειδική φροντίδα σε νοσοκομείο στην Ατλάντα.

Ο Σάκρα δέχεται θεραπεία εδώ και μια βδομάδα σε αμερικανικό έδαφος, ενώ εκτός από το πλάσμα, του χορηγείται και πειραματική θεραπεία, που δεν ανακοινώνεται στα ΜΜΕ από τους γιατρούς, ενώ η κατάστασή του παρουσιάζει βελτίωση.

Όταν ο Μπράντλι βρισκόταν στην αντίστοιχη θέση, είχε δεχθεί πλάσμα από ένα παιδί, το οποίο είχε επίσης ξεπεράσει την ασθένεια και είχε θεραπευτεί από τον Έμπολα.

Την περασμένη βδομάδα, ειδικοί στη Γενεύη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θεραπείες αίματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον αγώνα κατά του Έμπολα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για την σύσταση εμβολίων κατά του ιού.

Οι ειδικοί θεωρούν πως η παρουσία αντισωμάτων για τον Έμπολα στο αίμα ασθενών που έχουν θεραπευτεί μπορεί να βοηθήσουν και άλλους να αντιμετωπίσουν τη νόσο.

http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *