Το Ψυχιατρείο Τρίπολης επισκέφθηκε η Υφυπουργός Υγείας: Τι είπε για οδηγούς, εργαζόμενους και προσλήψεις

papak tripΤην Τρίπολη επισκέφθηκε την Παρασκευή η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, η οποία έχει την αρμοδιότητα για τον τομέα της ψυχικής υγείας.
Στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Τρίπολης την υποδέχθηκε ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Νίκος Χρόνης. Η Υφυπουργός συνάντησε και συνομίλησε με εργαζόμενους του Ψυχιατρείου.
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσειςπαπακ. του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.
«Εδώ υπάρχει τρομερό φυσικό περιβάλλον» είπε με έκπληξη η Κατερίνα Παπακώστα.
Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η Υφυπουργός είπε ότι στο τέλος του επόμενου χρόνου να έχει ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας. Στην Τρίπολη είπε ότι ήρθε για να δει τις δομές, ενώ τόνισε αναμένεται έγκριση από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και τεχνικού προσωπικού, στο χώρο της υγείας.
Για τις αντιδράσεις εργαζομένων στη συνένωση του Παναρκαδικού με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, είπε ότι όλα τα θέματα μπορούν να λυθούν με καλή θέληση, ενώ πρώτιστο ζήτημα είναι η εξυπηρέτηση του ψυχικά πάσχοντα.
Στη συνέχεια ήταν παρούσα σε σύσκεψη με όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου, όπου άκουσε προβλήματα για την έλλειψη προσωπικού, αλλά και για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους οδηγούς.
Ενώ, ήταν καθησυχαστική για το μέλλον του προσωπικού του ψυχιατρείου.
Για τους οδηγούς ο Διοικητής είπε ότι υπάρχει δυσκολία, επειδή το Ψυχιατρείο είναι 6 χιλιόμετρα από την πόλη. Η Υφυπουργός είπε ότι πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση με τον κ. Παπαγιαννίδη του ΕΚΑΒ, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα.
Στη συνέχεια, παρών ήταν και γιατρός – βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάς. –

www.kalimera-arkadia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *