Παρέμβαση Ρακιντζή για τον καρδιοχειρουργό με τα πλαστά χαρτιά

ρακιντΠροσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας ετοιμάζεται να κάνει ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής για την υπόθεση του καρδιοχειρουργού, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για χρήση πλαστών χαρτιών, είχε αποπεμφθεί από το ΕΣΥ, αλλά επανέρχεται στη θέση του μετά από απόφαση του Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Ο κ. Ρακιντζής όπως δήλωσε στο Virus θα προσφύγει κατά της αθωωτικής απόφασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Γιατρών ΕΣΥ, η οποία ελήφθη το Μάιο και ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο για την επάνοδο του καρδιοχειρουργού στο ΕΣΥ. Την απόφαση αυτή είχε δικαίωμα να αναπέμψει εντός ενός μηνός ο τότε υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης – πράγμα που όμως δεν έπραξε…

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καρδιοχειρουργός είχε στείλει εξώδικο στον κ. Γρηγοράκο, ζητώντας του να υπογράψει την απόφαση, επικυρώνοντας την απόφαση του Πειθαρχικού. Στην ουσία, δηλαδή, τα χέρια του κ. Γρηγοράκου ήταν δεμένα, καθώς νομικά ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει. Κατα συνέπεια, έχει εκτεθεί και το “Ποτάμι”, το οποίο χθες εξέδωσε καυστική ανακοίνωση για το θέμα, κατηγορώντας τον κ. Γρηγοράκο για ρουσφετολογική απόφαση.

Η απίστευτη πραγματικά υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2007 επί υπουργίας Δ. Αβραμόπουλου και αφορά τον γιατρό Λ.Δ. ο οποίος κατηγορήθηκε από συναδέλφους του ότι είχε προσκομίσει πλαστά πιστοποιητικά εξειδίκευσης. Πράγματι, ο τότε διοικητής του νοσοκομείου κ. Δημ. Βανδώρος – αφού διαπίστωσε ότι οι καταγγελίες ήταν βάσιμες – παρέπεμψε το θέμα στον Αβραμόπουλο.

Εκείνος ζήτησε έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών, το πόρισμα του οποίου ήταν σε βάρος του γιατρού. Σύμφωνα με τους επιθεωρητές, ο γιατρός είχε προσκομίσει μια πλαστή βεβαίωση, στην οποία μάλιστα είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του γνωστού καρδιοχειρούργου Μαγκντί Γιακούμπ. Ο ίδιος ο διάσημος Αιγυπτιακής καταγωγής γιατρός δήλωσε ότι το έγγραφο που έφερε την υπογραφή του ήταν πλαστό.

Χρειάστηκε να φθάσουμε στο 2011 για να απολυθεί οριστικά από το ΕΣΥ, ενώ τον Ιούνιο του 2012, η Περιφέρεια Αττικής ανακάλεσε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας και τον Αύγουστο ο τότε υπουργός Υγείας Α. Λυκουρέντζος υπέγραψε τη λύση της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας. Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά…

Στην πορεία του χρόνου, ο γιατρός απαλλάχθηκε λόγω… παραγραφής για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου κατά συρροή! Έτσι, ζήτησε την αναψηλάφιση της υπόθεσής του και το Πειθαρχικό τον δικαίωσε!

Γράφει: Αιμίλιος Νεγκήςnegis2

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health/health-and-pharma-news-reports/item/3773-paremvasi-rakintzi-gia-ton-kardioxeirourgo-me-ta-plasta-xartia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *