Συναγερμός στις ΗΠΑ από τον «εντεροϊό 68»

US-Healthcare-SystemΣε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης ενός μυστηριώδους ιού που πλήττει κυρίως παιδιά- μέχρι στιγμής έχουν νοσήσει πάνω από χίλια παιδιά σε δέκα αμερικανικές πολιτείες.

Αν και η νόσος δεν έχει μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί,το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ο άγνωστος ιός έχει σχέση με τον ρινοϊό που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα. Πρόκειται για έναν ιό που πλήττει κυρίως το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου και ονομάζεται “εντεροϊός 68”.

Σύμφωνα με τον Μαρκ Παλάνς, διευθυντικό στέλεχος στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων, τα κρούσματα αυτά έχουν, μέχρι στιγμής, εντοπιστεί στις ακόλουθες αμερικανικές πολιτείες: Μισούρι,Κάνσας,Ιλινόις,Κεντάκι, Αϊόβα, Κολοράντο, Οχάιο, Οκλαχόμα,Βόρεια Καρολίνα και Τζόρτζια. Πολλά από τα παιδιά που προσβλήθηκαν από τον ιό, νοσηλεύτηκαν , σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο “ABC News”.

“Η ασθένεια μπορεί να ξεκινήσει με την εμφάνιση των συμπτωμάτων ενός απλού κρυολογήματος. Αρχικά,τρέχει η μύτη, και εν συνεχεία ξεκινά ο βήχας. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ο συριγμός (σφύριγμα της αναπνοής)”, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Η καθηγήτρια Κριστίν Νιγκουίστ, παιδίατρος στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Κολοράντο, υποστηρίζει ότι ο μυστηριώδης ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά με άσθμα. Ο τρόπος με τον οποίο προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους με το άσθμα να βαίνει επιδεινούμενο, επισημαίνει.

Τα παιδιά που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο είναι όσα έχουν άσθμα και είναι κάτω των πέντε ετών. Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Ρατζού Μεγιαπάν,παιδίατρος στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο “Rocky Mountain Hospital for Children” , η ομάδα του κινητοποιήθηκε όταν ένας 13χρονος ασθματικός ασθενής κατέληξε μόλις ένα 24ωρο αφότου παρουσίασε συμπτώματα κρυολογήματος,όπως βήχα και μύτη που… τρέχει.

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν είναι ακόμη σίγουροι για το πως μεταδίδεται ο συγκεκριμένος ιός αν και, όπως υποστηρίζουν, αυτή η περίοδος που τα παιδιά επιστρέφουν στο σχολείο είναι και η περίοδος που συνήθως εξαπλώνονται οι ιοί ανάμεσα στα παιδιά.

Στο Νοσοκομείο Παίδων του Κολοράντο στο Ντένβερ, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι,μεταξύ 18 Αυγούστου και 4 Σεπτεμβρίου , οι γιατροί κλήθηκαν να εξετάσουν 900 κρούσματα, όλα τους παιδιά. Απ΄ αυτά, τα 86 εισήχθησαν στο νοσοκομείο και ορισμένα κατέληξαν στο μονάδα εντατικής θεραπείας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *