Έρχονται οι ”χρυσές” νοσηλείες στο ΕΣΥ με ιδιωτική ασφάλιση! Τι σχεδιάζει ο Βορίδης

χειρουργίαΆνοιγμα στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται να κάνει ο Μάκης Βορίδης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εισρεύσει ρευστό στο ΕΣΥ.
Στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας και των εκπροσώπων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών είναι να νοσηλεύονται στο ΕΣΥ, υπό καλύτερες συνθήκες, ασθενείς που έχουν ιδιωτική ασφάλιση.

Ωστόσο τα προσκόμματα που προκύπτουν είναι πολλά δεδομένων των τραγικών ελλείψεων που αντιμετωπίζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία.

Άλλωστε η υποδομή τους σήμερα βρίσκεται μάλλον στο χειρότερο σημείο ενώ τα μεγάλα Νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας πνίγονται στα ράντζα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η συνεργασία ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και ΕΣΥ είχε απασχολήσει όλους τους διετελέσαντες υπουργούς υγείας αλλά τα σχέδια σκόνταψαν κυρίως στη ξενοδοχειακή υποδομή των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Τελευταία προσπάθεια είχε γίνει και επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου και μάλιστα είχε και ανακοινωθεί με τους σχετικούς ενθουσιασμούς.

Όμως το σχέδιο ναυάγησε καθώς οι συμβάσεις δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ κυρίως λόγω της χαμηλής ποιότητας της ξενοδοχειακής υποδομής του ΕΣΥ σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα όπου μπορούν να νοσηλευθούν όσοι έχουν ιδιωτική ασφάλιση.

Επίσης ένα βασικό ερώτημα του κλάδου είναι με τι τρόπο θα αμείβονται οι εργαζόμενοι που θα παράσχουν φροντίδα στους πελάτες τους ή αν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες.

φθηνότερα χειρουργεία

Για να προσελκύσει ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τους πελάτες τους σύμφωνα με πληροφορίες στα σχέδια του υπουργού υγείας είναι να προσφέρει απογευματινά χειρουργεία που θα γίνονται κατά προτεραιότητα και σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

Σχετικό νομοσχέδιο μάλιστα αναμένεται να ετοιμασθεί έως το τέλος του χρόνου παρά την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών. Προς την κατεύθυνση αυτή εξάλλου πιέζουν και οι δανειστές μας οι οποίοι απαιτούν πάση θυσία να αυξηθούν τα έσοδα στο ΕΣΥ

Μάλιστα ο πρόεδρος των νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας μιλά για κολοσσιαία συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτήν την προσπάθεια.

Πάντως με βάση τις εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Συντονιστών Διευθυντών ΕΣΥ τα έσοδα μπορεί μέσα σε 1,5 χρόνο να φθάσουν ακόμη και τα 700 εκατ ευρώ.

http://www.iatropedia.gr/articles/read/7104

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *