Skip to main content

Επιστολή Θεοδωράκη στον πρόεδρο Εργαζομένων του ΨΝΑ: δώσε στοιχεία για το πόρισμα

THEODORAKIS-150x150.jpegΕπιστολή προς τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΨΝΑ, κ. Νικόλαο Παναγούλη, απέστειλε ο διοικητής του ΨΝΑ κ. Παύλος Θεοδωράκης, ζητώντας του να καταθέσει όποιο έγγραφο έχει στην διάθεσή του μετά τις καταγγελίες του πρώτου, που μιλούσε για πόρισμα που αφορά στα ενοίκια οικημάτων που μισθώνει το ΨΝΑ.

Ειδικότερα, μετά από δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε ηλεκτρονικό μέσο, το οποίο αναμεταδόθηκε στη συνέχεια από άλλα ηλεκτρονικά μέσα, και το οποίο αναφέρεται σε καταγγελία του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του ΨΝΑ, ο Διοικητής του ΨΝΑ κ. Παύλος Θεοδωράκης απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων.

Στην επιστολή ζητά, όπως κατατεθεί όποιο σχετικό στοιχείο έχει στην διάθεσή του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων δεδομένου ότι από το αρχείο και το πρωτόκολλο του νοσοκομείου ουδέποτε φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί σχετική προκαταρκτική εξέταση ή ΕΔΕ, και πολύ περισσότερο δε, ουδέποτε έχει αποσταλεί στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικό πόρισμα, που να αφορά τα ενοίκια οικημάτων που μισθώνει το ΨΝΑ.

Μάλιστα προκειμένου να δώσει έμφαση ότι τέτοιο πόρισμα δεν υπάρχει, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοδωράκης το βράδυ της Δευτέρας, δημοσίευσε σχόλιο τόσο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twiter, όσο και στο facebook που έλγε ότι «όποιος βρει την καυτή έκθεση, κερδίζει λουκούμι».

Η επιστολή του κ. Θεοδωράκη προς τον κ. Παναγούλη έχει ως εξής:

«Χαϊδάρι, 04-08-14
Αριθ.πρωτ.318
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Συλλόγου Εργαζομένων του ΨΝΑ, κ. Παναγούλη Νικόλαο

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Σε δημοσίευμα που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα iatropedia.gr και το οποίο αναμεταδόθηκε και από άλλα ηλεκτρονικά μέσα, αναφερθήκατε σε έκθεση, αποτέλεσμα προκαταρκτικής έρευνας, όπου ανευρέθησαν παρατυπίες ανάμεσα στις οποίες διαπιστώθηκε «πως διάφοροι εμπλεκόμενοι εκτός των άλλων νοίκιαζαν κτίρια στο κέντρο της Αθήνας έναντι μυθικών ποσών που μάλλον θα θύμιζαν ενοίκια πόλεων όπως το …. Λονδίνο. Η έκθεση από την προκαταρκτική έρευνα εστάλη, όμως στην τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθότι εμπλεκόμενοι, ήταν υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών που δεν ήταν στην αρμοδιότητα της διοίκησης του Δαφνίου για να εξετασθούν. Το πόρισμα διαβιβάστηκε στον τότε υπουργό με τη σημείωση να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση. Ωστόσο δε φαίνεται από τότε να είχαν γίνει κινήσεις προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης».

Κύριε Πρόεδρε,

Επειδή, ουδέποτε μου παραδόθηκε από την προηγούμενη Διοίκηση σχετικό πόρισμα,

Επειδή, μετά από ερώτημα που υπέβαλλα στην Διοικητική Υπηρεσία, ουδέποτε έχει πραγματοποιηθεί προκαταρκτική έρευνα ή ΕΔΕ, για τα ενοίκια των ακινήτων,

Επειδή, και αν ακόμα είχε σταλεί σχετικό πόρισμα στο Υπουργείο Υγείας, αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση, το σχετικό πόρισμα να είναι πρωτοκολλημένο και στο ΨΝΑ, κάτι το οποίο δεν ισχύει,

Σας παρακαλώ, όπως καταθέσετε όποιο σχετικό στοιχείο έχετε στην διάθεσή σας στη Διοίκηση του ΨΝΑ, προκειμένου να διερευνηθεί τί πραγματικά έχει συμβεί.

Με εκτίμηση,

Παύλος Ν. Θεοδωράκης, MD, MSc, DipLSHTM, PhD Διοικητής ΨΝΑ, Εθνικός Εκπρόσωπος στον ΠΟΥ».

Πηγή: http://www.onmed.gr

Το μεγάλο φαγοπότι της ψυχιατρικής! Ενοίκια 23.000 ευρώ όπως…Λονδίνο!

Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από τα ταμεία της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Δαφνί. Περιγράφουν απίστευτα περιστατικά για το πως “φαγώθηκαν” επί σειρά ετών τα χρήματα που προορίζονταν για άλλο σκοπό. 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Μια καυτή έκθεση, αποτέλεσμα προκαταρκτικής  έρευνας στο Νοσοκομείο Δαφνί, περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για το που κατέληξαν τα χρήματα  που δόθηκαν από κοινοτική κονδύλια για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.
Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται περίπου το 2012 όταν στην τότε διοίκηση έφθασαν καταγγελίες ότι κάποιοι θησαύριζαν στο όνομα των αλλαγών στα ψυχιατρεία.
Όπως σημειώνει το σωματείο των εργαζομένων παρατυπίες βρέθηκαν ουκ ολίγες καθώς διαπιστώθηκε πως διάφοροι εμπλεκόμενοι εκτός των άλλων νοίκιαζαν κτίρια στο κέντρο της Αθήνας έναντι μυθικών ποσών που μάλλον θα θύμιζαν ενοίκια πόλεων όπως το …Λονδίνο.
Η έκθεση από την προκαταρκτική έρευνα εστάλη όμως στην τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθότι εμπλεκόμενοι ήταν υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών που δεν ήταν στην αρμοδιότητα της διοίκησης του Δαφνίου για να εξετασθούν.
Το πόρισμα διαβιβάστηκε στον τότε υπουργό με τη σημείωση να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.
Ωστόσο δε φαίνεται από τότε να είχαν γίνει κινήσεις προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Και το ζήτημα είναι πως η μεταρρύθμιση βασίσθηκε στη μίσθωση κτιρίων για τη φιλοξενία των ψυχικά πασχόντων την ώρα όμως που δεκάδες ακίνητα του υπουργείου Υγείας μένουν ακόμη αναξιοποίητα τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε άλλες περιοχές.
Και να σκεφτεί κανείς ότι λίγα χρόνια πριν είχε γίνει ειδική χρηματοδοτημένη μελέτη μέσω ΕΣΠΑ για την καταγραφή των ακινήτων αλλά και με προτάσεις για την αξιοποίηση της περιουσίας που ακόμη παραμένει κλεισμένη στα συρτάρια.
Στο μεταξύ όμως με αφορμή τα πολυδιαφημιζόμενα λουκέτα εξπρές στα ψυχιατρεία, οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν τα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια.
«Νοίκιαζαν κτίρια στο κέντρο της Αθήνας με 23.000 ευρώ το μήνα και από τα 3000 τ.μ. αξιοποιούνταν μόλις τα 200 και αν» λέει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Δαφνί Νίκος Παναγούλης ο οποίος υποστηρίζει ότι πολλοί ήταν αυτοί που θησαύρισαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 ετών κάνοντας υποτίθεται ψυχιατρική μεταρρύθμιση.
«Κι ενώ επί 15 χρόνια δεν έγινε τίποτε ξαφνικά μέσα σε λίγους μήνες θέλουν να κλείσουν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία χωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία και καμία υποδομή» καταλήγει ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Δαφνί.
Πηγή. iatropedia.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *