ΙΣΑ. Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για τον ιατρικό τουρισμό

sinantisi-kefalogianniΜε την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης ως υπεύθυνος της Διυπουργικής Τριμελούς Επιτροπής Ιατρικού Τουρισμού, στο Υπουργείο Τουρισμού.

Σκοπός της συνάντησης της Υπουργού Τουρισμού με τον κο Πατούλη ήταν να συζητηθεί αφενός μεν, η εξέλιξη των διαδικασιών για το θεσμό των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) και της αδειοδότησης με πιστοποιημένο τρόπο των Κέντρων Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και αφετέρου, το θέμα της πιστοποίησης υγειονομικών δομών για τις ανάγκες του ιατρικού τουρισμού.

Ειδικότερα όσον αφορά στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, η Υπουργός και ο Πρόεδρος του ΙΣΑ συμφώνησαν να διοργανωθεί ημερίδα με αντίστοιχο θέμα, στη Βόρεια Ελλάδα μέσα στο Φθινόπωρο.

Επίσης ο κος Πατούλης με την ιδιότητα του Προέδρου του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κάλεσε την κα Κεφαλογιάννη στο Παγκόσμιο Συνέδριο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο από τις 22 έως τις 25 Οκτωβρίου 2014.

Ο ιατρικός τουρισμός -όπως σημείωσε- μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης της διεθνούς και ευρωπαϊκής ιατρικής κοινότητας και επισκεπτών, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η συζήτηση υπήρξε εποικοδομητική και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *