Παράταση «ζωής» στο πλαφόν ζητάει ο Βορίδης

φαρμακα Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αναμένεται να στραφεί ο Υπουργός Υγείας, σήμερα, ζητώντας να «παγώσει» η αναστολή του μέτρου του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων, την οποία αποφάσισε την Παρασκευή το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο.

Αίτηση ανάκλησης της αναστολής, έως την εκδίκαση της προσφυγής του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) το Σεπτέμβρια, αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο Μάκης Βορίδης.
Ο Υπουργός Υγείας στοχεύει να κερδίσει πολύτιμο χρόνο στην προσπάθεια ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά κυρίως για να αναζητήσει εναλλακτικά μέτρα, που θα μπορέσουν να αντικαταστήσουν το παρόν μέτρο.
Το ΣτΕ αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της υπουργικής απόφασης του Υπουργού Υγείας, με την οποία καθιερώνεται πλαφόν στη δαπάνη συνταγογράφησης ανά ιατρό, ειδικότητα και γεωγραφική περιοχή. Πρόκειται για το δεύτερο «χαστούκι» από το δικαστήριο στο μέτρο του πλαφόν. Η πρώτη οριστική απόφαση αναστολής του μέτρου είχε οδηγήσει το Υπουργείο να αναθεωρήσει τις παραμέτρους του ανώτατου ορίου στη δαπάνη συνταγογράφησης.
«Θεωρούμε ότι είναι πλέον η ώρα που το Υπουργείο Υγείας οφείλει να θέσει άμεσα σε εφαρμογή τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα οποία οδηγούν σε ουσιαστικό και αποτελεσματικό εξορθολογισμό τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μ. Βλασταράκο

http://www.virus.com.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *