Στόχος του ΙΣΑ θα είναι πάντα η προάσπιση των συμφερόντων των ιατρών-μελών του

ΙΣΑsmallΟ ΙΣΑ οφείλει να προβεί σε διευκρινήσεις σχετικά με την ανακοίνωσή του για τις ενέργειες των ιατρών για την φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης.

Σκοπός του ΙΣΑ είναι πάντα να προστατεύσει έμπρακτα τους γιατρούς – μέλη του και να τους διαφυλάξει προτείνοντάς τους για τον λόγο αυτό να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες. Η κατάθεση λοιπόν της συγκεκριμένης αίτησης προς την Δ.Ο.Υ του κάθε ιατρού θεωρούμε ότι εκτός από την κατοχύρωση των ιατρών, συνιστά και βέλτιστο τρόπο πίεσης προς την λήψη νομοθετικών μέτρων για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε και λόγους τάξης ότι δυνάμει της διάταξης του άρθρου 12 παρ.13 του Ν.3052/2002 (ΦΕΚ Α΄/221), το επίδομα βιβλιοθήκης των ιατρών φορολογείται σαν εισόδημα από 08/07/2002. Έκτοτε έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συναντήσεις του Ι.Σ.Α. με τους εκάστοτε αρμοδίους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών και σχεδόν όλοι είχαν διαβεβαιώσει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα επιλυθεί. Με την διάταξη του άρθρου 3 παρ.2 του Ν.3754/2009 το επίδομα βιβλιοθήκης των ιατρών θεωρήθηκε αφορολόγητο εισόδημα, αλλά δυστυχώς στην συνέχεια καταργήθηκε και αυτό με άρθρο 5 παρ.8 του Ν.3842/2010, με αποτέλεσμα να επανέλθει στα φορολογητέα εισοδήματα.

Τέλος επισυνάπτουμε τα δύο σχετικά έγγραφα που έχει ήδη αποστείλει ο ΙΣΑ προς τον Υπουργό Οικονομικών για την διευθέτηση του εν λόγω ζητήματος.

epistoli-yp-oikonomikwn-24-7                   ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *