«Σπάνε» τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ τα Διαγνωστικά

Την απόφαση να καταγγείλουν τη σύμβαση τους με τον ΕΟΠΥΥ έλαβαν σε έκτακτη γενική συνέλευση τα Διαγνωστικά Κέντρα.

Οι επιπτώσεις του clμικροβιολογικαaw back και του rebate στις διαγνωστικές μονάδες αλλά και η στάση του ΕΟΠΥΥ γύρω από τη συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων οδήγησαν τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), να αποφασίσει παμψηφεί την καταγγελία της σύμβασης με τον Οργανισμό, μετά από ανάλογη απόφαση της Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΙΦΠΦΥ).

Όπως τονίζουν, ο έλεγχος της συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων είναι αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και άρα, όποια εξέταση συνταγογραφείται και λαμβάνει την έγκριση του Οργανισμού εκτελείται και ως εκ τούτου αποζημιώνεται στο σύνολο της. «Μη αποδεχόμενος ο ΕΟΠΥΥ την ανάληψη των ευθυνών του για τον έλεγχο της συνταγογράφησης και της χρηστής εκτέλεσης του προϋπολογισμού δεν απομένει τίποτα άλλο από την καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους μας», τονίζουν.
Παράλληλα, όπως αναφέρει το σύνολο των μελών της ΠΑΣΙΔΙΚ , «εν μια νυκτί οι μονάδες τους κατέστησαν ζημιογόνες με το Claw Back και Rebate και η συνέχισή του για μια ακόμη χρονιά θα τους οδηγήσει στην οικονομική τους καταστροφή, στο κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας», δίνοντας τους άλλον έναν λόγο να μην επιθυμούν «τη διατήρηση μιας σύμβασης που το οικονομικό της αποτέλεσμα είναι εκ των προτέρων ζημιογόνο και καταστροφικό».

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health-and-pharma-news/health-and-pharma-news-providers/item/3472-spane-tis-symvaseis-me-ton-eopyy-ta-diagnostika

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *