Τι λέει ο καρδιοχειρουργός στην απολογία του για το φακελάκι. Στις 7/8 λήγει η αναστολή των καθηκόντων του

eyaggelismowΔύο εβδομάδες προθεσμία έχει η διοίκηση του Ευαγγελισμού και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να ολοκληρώσουν την ΕΔΕ και τις πειθαρχικές διαδικασίες, για την υπόθεση χρηματισμού του Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ευαγγελισμού.

Η υπόθεση χρηματισμού έχει λάβει άλλη διάσταση μετά και το θάνατο του ασθενούς, ύστερα από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τελικά από άλλο καρδιοχειρουργό του νοσοκομείου.

Στις 7 Αυγούστου ο καρδιοχειρουργός ο οποίος συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 500 ευρώ μετά από καταγγελία ασθενούς για εκβιασμό και χρηματισμό, επιστρέφει στο νοσοκομείο, καθώς τότε λήγει η αναστολή καθηκόντων του, που διέταξε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης.

Μέχρι τότε, θα πρέπει να έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες σε επίπεδο νοσοκομείου, υγειονομικής περιφερειας και πειθαρχικού συμβουλίου. Στη συνέχεια, ο γιατρός θα τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία.

Στο μεταξύ, ο καρδιοχειρουργός παρέδωσε τη Δευτέρα έγγραφη απολογία στη Διοίκηση του Ευαγγελισμού, το ΔΣ του οποίου θα συνεδριάσει σήμερα για να εξετάσει τις κατηγορίες. Ο γιατρός αρνείται όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, για τις οποίες υπάρχει ήδη σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καρδιοχειρουργός επιρρίπτει εμμέσως ευθύνες στους συγγενείς του ασθενούς, λέγοντας ότι η αδελφή του 67χρονου, άφησε πάνω στο γραφείο του ένα πακέτο με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και έφυγε. Ο ίδιος, αναφέρει στο υπόμνημα, τα πήρε από το γραφείο του για να μην είναι σε κοινή θέα με σκοπό, τα έβαλε στη τσέπη, με σκοπό να της τα επιστρέψει. Δεν πρόλαβε όμως γιατί τον πρόλαβε η Αστυνομία.

Σχετικά με την καθυστέρηση της επέμβασης, ο καρδιοχειρουργός σημειώνει ότι δεν ήταν εσκεμμένη, αλλά υπήρχε προγραμματισμός. Μάλιστα, λέει, είχε υποσχεθεί στον ασθενή ότι θα ήταν ο πρώτος που θα έμπαινε στο χειρουργείο την επόμενη Δευτέρα.

Πάντως, οι συγγενείς του 67χρονου άνδρα θα δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής ενώ προτίθενται να καταθέσουν αγωγή εναντίον του, μόλις ο ανακριτής λάβει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τα αίτια θανάτου του καρδιοπαθούς.

Οι συγγενείς υποστηρίζουν ότι αν δεν είχαν μεσολαβησει 18 μέρες διαπραγματεύσεων για το φακελάκι, τότε ο ανθρωπός τους θα είχε χειρουργηθεί νωρίτερα και σήμερα πολύ πιθανόν να ζούσε.

Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *