«Μη ασφαλής λειτουργία του Ψ.Ν.Θ.»

θεσ.ψυχιατ.Η εγκατάλειψη και η απαξίωση της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση των μνημονίων έχει οδηγήσει τις νοσοκομειακές και άλλες δομές στην κατάρρευση και τους εργαζόμενους σε αυτές στα όριά τους.

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Ψ.Ν.Θ.), ως ειδικό νοσοκομείο, αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων, ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, η οποία ως απώτερο σκοπό έχει, το κλείσιμο και το ξεπούλημα της δημόσιας υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Διαβάστε την ανακοίνωση των εργαζομένων:

Το Ψ.Ν.Θ. καλύπτει μια τεράστια γεωγραφική περιοχή, αφού το 40% των ακούσιων νοσηλειών προέρχεται από περιοχές εκτός του νομού Θεσσαλονίκης, από τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση εμμένει στο κλείσιμο του Νοσοκομείου το 2015, ως συμβατική υποχρέωση της χώρας στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Κι όλα αυτά χωρίς κανέναν προγραμματισμό, εντελώς στα κουτουρού, όπως συνηθίζει η συνκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Η εφιαλτική προοπτική κλεισίματος των τριών ψυχιατρικών νοσοκομείων που έχουν απομείνει στη χώρα, οδηγεί χιλιάδες ψυχιατρικούς ασθενείς στην απόγνωση.

Για μια ακόμη φορά ως εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία, θα αναφερθούμε στις καθυστερήσεις και τις στρεβλώσεις την ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα, όπου αποασυλοποίηση σημαίνει, κυριαρχία των ιδιωτικών ψυχιατρικών κλινικών και των διαφόρων ΜΚΟ οι οποίες χρηματοδοτούνται με πακτωλό χρημάτων.

Πρόσφατη έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ψ.Ν.Θ., για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου κατέδειξε την αδυναμία λειτουργίας του, με αποτέλεσμα να οδηγείται στο “κλείσιμο” πολύ πιο γρήγορα απ´ ότι προέβλεπε η «ψυχιατρική μεταρρύθμιση», με τελικό προορισμό των ασθενών τα παγκάκια τους δρόμους και τις φυλακές.

Οι εργαζόμενοι του ΨΝΘ δίνουν τον δικό τους αγώνα για να κρατήσουν το νοσοκομείο ανοικτό, για δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες σε όλους, για την μετεξέλιξη του νοσοκομείου και την ουσιαστική ψυχιατρική μεταρρύθμιση και ζητούν την στήριξη όλων των πολιτών της Θεσσαλονίκης, όλων τω φορέων της ευρύτερης περιοχής για να σταματήσουμε την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο ΨΝΘ και στη δημόσια υγεία.

Για το σκοπό Η Νοσοκομειακή Επιτροπή Γιατρών και το Σωματείο Εργαζομένων στο Ψ.Ν.Θ., σας προσκαλεί σε Σύσκεψη – Ενημέρωση με θέμα “Μη ασφαλής λειτουργία του Ψ.Ν.Θ.”

http://www.zougla.gr/greece/article/mi-asfalis-litourgia-tou-psn8

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *