Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας. Οχι στις απολύσεις γενικών Ιατρών

dia8esimotita-200x300Προς ΟΕΝΓΕ (υπ’ όψη προέδρου, εκτελεστικής γραμματείας, Γενικού συμβουλίου)
Προς ΕΛΕΓΕΙΑ
Προς ένωση γενικής ιατρικής
Προς Βουλευτές νομού Κέρκυρας

Θέμα: προτεινόμενη τροπολογία YYKA για τη μη μονιμοποίηση-Απόλυση των επιμελητών Β’ Γενικής Ιατρικής

Ως ένωση γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας θεωρούμε απαράδεκτη την ερχόμενη προς ψήφιση, τροπολογία για την επίλυση του θέματος της μονιμοποίησης των επιμελητών Β που δώθηκε από το υπ.Υγείας στον ΠΙΣ και παρουσιάστηκε στα ιατρικά ΜΜΕ στις 16/7/2014.

Η τροπολογία αφήνει εκτός μονιμοποίησης την μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών του ΕΣΥ που διορίστηκαν από το 2010 και μετά, δηλαδή τους γενικούς ιατρούς και λύνει τη σύμβαση τους μετά τη λήξη της 5ετούς θητείας στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή (Τους απολύει δηλαδή, χρυσώνοντας το χάπι της απόλυσης με τη δυνατότητα να ξαναζητήσουν μια θέση για άλλα 5 χρόνια).

Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και μάλιστα χωρίς καμιά πρόβλεψη για την δημιουργία σχέσεων ιατρού/ασθενούς που είναι απαραίτητη στη ΠΦΥ, καθώς οι ιατροί θα αλλάζουν συνέχεια θέσεις..

 

Επιχειρεί έναν απαράδεκτο διαχωρισμό βάση ιατρικής ειδικότητας σε ένα ζήτημα που δεν έχει καμιά σχέση με αυτή.

Προσπαθεί να δημιουργήσει ιατρούς 2 ταχυτήτων μέσα στο ΕΣΥ (μόνιμους και με επαναλαμβανόμενες 5ετίες). Δημιουργεί δηλαδή μια γενιά επισφαλώς εργαζομένων ιατρών που ανά 5ετία θα ψάχνουν για μια θέση, αλληλοσπαρασόμενοι μεταξύ τους, χωρίς καμιά δυνατότητα εξέλιξης τους στο σύστημα υγείας. Δημιουργεί επαναλαμβανόμενα κενά για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε θέσεις κεντρων υγείας και περιφερειακών ιατρείων.

Ως ένωση ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας καλούμε τόσο την ομοσπονδία μας, όσο και τις αντίστοιχες ενώσεις των γενικών ιατρών, να καλέσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις, οι οποίες να μετατραπούν σε διαρκείας σε περίπτωση βούλησης της κυβέρνησης για ψήφιση της τροπολογίας που παρουσιάστηκε.
Οι επιμελητές Β γενικοί ιατροί που διορίστηκαν την τελευταία τετραετία αποτελούν την πλειοψηφία ίσως των γενικών ιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και μια κινητοποίηση διαρκείας (στην οποία προφανώς θα υπάρξει πλήρης συμμετοχή λόγω του ζητήματος) θα έχει μεγάλο αντίκτυπο, αλλά είναι και η μόνη εναπομείνασα λύση σε περίπτωση προώθησης της τροπολογίας από την κυβέρνηση.

Καλουμε τέλος τους βουλευτές του νομού να σταθούν απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες διάλυσης του ελάχιστου που έχει απομείνει όρθιο στο ΕΣΥ, δηλαδή την πρωτοβάθμια φροντίδα των αγροτικών και ημιαστικών περιοχών.tropologia

Το Δ.Σ. της ενωσης γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

κλικ στην εικόνα

One thought to “Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας. Οχι στις απολύσεις γενικών Ιατρών”

  1. Θα διαφωνήσω με το άρθρο….. Οι γενικοί γιατροί που διορίσθηκαν ώς επιμελητές Β΄στα Κέντρα υγείας με 5ετή θητεία μπήκαν με μόνο μιά αίτηση σε κενή θέση αγροτικού γιατρού και μάλιστα προηγούντο κάθε άλλης αίτησης για το συγκεκριμένο αγροτικό…..Δεν κρίθηκαν λοιπόν για καμιά προκηρυγμένη θέση επιμελητού Β΄, όπως οι άλλοι συνάδελφοί τους άλλης ειδικότητας…… Θέλουν λοιπόν να αποκτήσουν μονιμότητα , εξέλιξη στο βαθμό , μεγαλύτερο μισθό από τον μισθό υπερεξειδικευμένων συναδέλφων στον Ευαγγελισμό κλπ με μιά αίτηση σε ένα κενό αγροτικό που κρίνεται και διορίζεσαι εντός μηνός , ενώ οι άλλοι ειδικευμένοι περιμένουν 2 χρόνια να γίνει η κρίση μετά την αίτηση και 3-5 χρόνια για να διορισθούν ??? Πρέπει κάποιος να ελέγξει τα προσόντα και κάπως να προκύπτει κάποιο κίνητρο για να θέλεις να αποκτήσεις προσόντα….. Κάποιος από το Υπουργείο πρέπει να σκεφτεί πόσα και ποιά Κέντρα Υγείας , Περιφερειακά Ιατρεία κλπ δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης πρέπει να κρατήσει – ποιά να καταργήσει , ποιά να ενισχύσει κλπ. κλπ…… Καλό να εξυμνούμε την πρωτοβάθμια περίθαλψη …. αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό ούτε από την πλευρά του Υπουργείου – ούτε από την πλευρά των παρόχων…. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *