Η 6η ΥΠΕ των ελλείψεων

γρηγορ.Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές του ΕΣΥ στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, μετέφεραν στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, φορείς των περιοχών.

Την 6η Υγειονομική Περιφέρεια επισκέφθηκε ο Λεωνίδας Γρηγοράκους, όπου σε ευρεία σύσκεψη με τους υγειονομικούς εκπροσώπους της περιοχής συζητήθηκαν τα προβλήματα σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Παράλληλα, συζητήθηκαν η πρόταση για παράταση της θητείας των επικουρικών ιατρών για έξι μήνες ακόμη και η ολοκλήρωση ενοποίησης νοσοκομείων.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Κατσίβελας αναφέρθηκε στις ειδικότητες που χρειάζονται περισσότερα στα νοσοκομεία, σημειώνοντας πως στην Κέρκυρα, την Ήπειρο, το Αγρίνιο, τη Λευκάδα και την Πάτρα, οι ειδικότητες που χρειάζονται άμεσα είναι καρδιολόγοι και παθολόγοι.

Ζήτημα αποτελεί και η απεμπλοκή έργων στα νοσοκομεία της περιοχής, όπως ο μαγνητικός τομογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου, ενώ έχει εγκριθεί η δαπάνη, υπάρχει κώλυμα στην απορρόφηση των χρημάτων.

«Οι ανάγκες είναι επιτακτικές και τις γνωρίζουμε. Όμως, τα πράγματα είναι ελεγχόμενα», εκτίμησε ο κ. Γρηγοράκος.

http://www.virus.com.gr/site/index.php/health-and-pharma-news/health-and-pharma-news-ministry-of-health/item/3427-i-6i-ype-ton-elleipseon

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *