Επίσκεψη του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου, στην 6η Υ.Πε.

γρηγορατοςΕπίσκεψη ΚαραμανδάνειοΤην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

 

Ο Υπουργός Αναπληρωτής συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Κατσιβέλα, τους υποδιοικητές Τάκη Αντωνακόπουλο και Λένα Αλμπάνη, καθώς επίσης με διοικητές, υποδιοικητές και στελέχη της Υγείας στην Περιφέρεια.

 

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα σε ιατρο-νοσηλευτικό δυναμικό, η πρόταση για παράταση της θητείας των επικουρικών ιατρών για έξι μήνες ακόμη και η ολοκλήρωση ενοποίησης νοσοκομείων. Σημαντική θεωρείται, επίσης, η ενίσχυση υποδομών για ποιοτικότερη και αμεσότερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο κύριος Κατσίβελας αναφέρθηκε στις ειδικότητες που χρειάζονται περισσότερα στα νοσοκομεία: «Στην Κέρκυρα, στην Ήπειρο, στο Αγρίνιο, στη Λευκάδα, στην Πάτρα, οι ειδικότητες που χρειάζονται άμεσα είναι: Καρδιολόγοι και Παθολόγοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Κατόπιν ο κ. Γρηγοράκος, συνοδευόμενος από τους Διοικητές της 6ης ΥΠΕ, επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα και συζήτησαν την απεμπλοκή έργων στα νοσοκομεία της περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μαγνητικός τομογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου, ενώ έχει εγκριθεί η δαπάνη, υπάρχει κώλυμα στην απορρόφηση των χρημάτων.

 

Ο Υπουργός Αναπληρωτής Υγείας στη συνέχεια επισκέφθηκε το «Καραμανδάνειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών», το «Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας» και το «Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών του Ρίο» όπου συζήτησε με πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους εργαζόμενων, ασθενείς και συνοδούς.

 

Κατά την απολογιστική τοποθέτηση του ο κύριος Γρηγοράκος ανέφερε:

 

«Ήταν μια πραγματικά πολύ καλή και εποικοδομητική επίσκεψη. Οφείλω να ομολογήσω ότι η κατάσταση σε αυτή την Υγειονομική Περιφέρεια της χώρας είναι καλύτερη απ’ ότι νόμιζα ερχόμενος εδώ. Φυσικά υπάρχουν προβλήματα και χρειάζονται ενίσχυση όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας. Οι ανάγκες είναι επιτακτικές και τις γνωρίζουμε. Όμως, τα πράγματα είναι ελεγχόμενα. Θέλω να συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω όλους για την συμβολή σας, ώστε η εικόνα των νοσοκομείων της περιοχής να είναι τόσο καλή. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κάνει ό,τι καλύτερο γίνεται για την περαιτέρω βελτίωση των παροχών Υγείας στους πολίτες».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.