Διασωληνωμένα στο Αγία Σοφία τα παιδιά που τραυματίστηκαν στο Ζευγολατιό

αγια σοφια Σταθερή, αλλά εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση των δύο μικρών παιδιών, ηλικίας 8 και 13 ετών, που νοσηλεύονται διασωληνωμένα και σε καταστολή στην εντατική του «Παίδων-Αγία Σοφία» με καθολικά εγκαύματα (85% το αγόρι, 55% το κορίτσι).

«Τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου μας με πολλαπλά εγκαύματα», είπε σε τηλεοπτικές τους δηλώσεις ο διοικητής του «Παίδων-Αγία Σοφία», Μανώλης Παπασάββας.

«Είναι σε βαριά κατάσταση και η αναπνοή τους υποστηρίζεται μηχανικά», τόνισε, σημειώνοντας πως «η κατάσταση της υγείας τους παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Παπασάββας, συμπλήρωσε ότι «οι γιατροί κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για τα παιδιά αυτά» και «είναι επιφυλακτunnamedR6TYUικοί».

 

Τα δύο παιδιά τραυματίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε ισχυρότατη έκρηξη σε αποθήκη εργαστηρίου κατασκευής βεγγαλικών που σημειώθηκε στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Σοβαρά έχουν τραυματιστεί και οι δύο ιδιοκτήτες, που έχουν επίσης μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 

Οι ιδιοκτήτες, ηλικίας 35 και 38 ετών, έχουν υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα και η κατάστασή τους θεωρείται κρίσιμη, ενώ έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο και το ΚΑΤ.

TYUI

Η αιτία που προκάλεσε την έκρηξη, παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής. Ωστόσο, η αποθήκη τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε τη στιγμή που βρίσκονταν μέσα οι δυο ιδιοκτήτες και στο προαύλιο έπαιζαν ανυποψίαστα τα δύο μικρά παιδιά.

 

Πηγή: Korinthostv.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *