Συνέντευξη της Υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα.

παπακωσταΗ Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο του ‘’REAL FM’’ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Παπαδόπουλο και Αγγελική Λάζου.

Ειδικότερα, η Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε:

-Για τις διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Υγείας με την Τρόικα:

«Από την ελληνική πλευρά έναντι των δανειστών μας, υπάρχει το εξής αξίωμα: η τήρηση του προϋπολογισμού Υγείας βεβαίως είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό, αλλά βάζουμε, από την άλλη πλευρά, την προϋπόθεση να μη διαλύεται το σύστημα περίθαλψης. Αυτό ετέθη σε πολύ ισχυρή βάση και εκτιμώ είναι η αρχή, πάνω στην οποία θα κινηθεί η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

-Για το ενδεχόμενο ανακατανομής των πόρων του Προϋπολογισμού:

«Υπάρχει η ανάγκη εσωτερικής ανακατανομής των πόρων, διότι η Υγεία είναι προτεραιότητα από τη φύση της και ειδικότερα, η δημόσια υγεία και η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Αυτό είναι εσωτερική συζήτηση και αφορά εμάς και όχι τους εταίρους μας»

-Για την Ψυχική Υγεία:

«Δεν μας ενδιαφέρει να γίνει απλώς μια ψυχική μεταρρύθμιση χωρίς να είναι βιώσιμη. Για τον λόγο αυτό, με το που ανέλαβα, διεκδίκησα προσωπικά, δίνοντας όλη την τεκμηρίωση, κατά τη συνάντησή μου με τον Επίτροπο Lazlo Andor, 30 εκ. ευρώ, προκειμένου μην κληθούμε, μετά το 2015, να καλύψουμε μόνοι μας, από εθνικούς πόρους, το θέμα της ψυχικής υγείας».

-Για τις προσλήψεις στην Υγεία:

«Επειδή διαπιστώσαμε (η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας) ότι υπάρχει ανάγκη στελέχωσης των νοσοκομείων της χώρας, στις 30/6, εξαγγείλαμε και δημοσιοποιήσαμε τις 2.800 θέσεις, για τις οποίες θέλουμε να έρθουν να καλύψουν νοσηλευτές, γιατροί και άλλες ειδικότητες, οι οποίες θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, μέσα στο επόμενο εξάμηνο».

-Για τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας και το ΠΕΔΥ:

«Υπάρχει μια συνέχεια του Κράτους. Ως συνέχεια, θα επιχειρήσουμε να υλοποιήσουμε όλα εκείνα, στα οποία έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα και να θεραπεύσουμε τις αδυναμίες- και σας βεβαιώνω ότι οι αδυναμίες είναι αρκετές.

Το ΠΕΔΥ τώρα ξεκινάει να υλοποιείται και εμείς είμαστε εδώ να θεραπεύσουμε τυχόν προβλήματα που υπάρχουν κατά την εφαρμογή του.

Μην ξεχνάτε ότι ήδη η νέα πολιτική ηγεσία του ΥΠΥ αμέσως μόλις αναλάβαμε, τρέξαμε το πρόγραμμα ένταξης, των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Υγείας ως προς την περίθαλψή τους και τη φροντίδα τους.

Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα πράγματα θα πρέπει να τα τρέξουμε με έναν ενιαίο βηματισμό. Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία να τρέχει γρηγορότερα και να μην ακολουθείται από τις υπηρεσίες».

-Για τους στόχους της νέας πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Υγείας:

«Θα δώσουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενισχύοντας σημαντικά την πρόληψη, κάτι που βοηθάει να κρατάς τον πληθυσμό υγιή, αλλά επιπλέον, κάτι που κοστίζει λιγότερο στα συστήματα κοινωνικής προστασίας και στην οικονομία γενικότερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *