ΕΛΣΤΑΤ: Ανατίμηση 21,6% στα φάρμακα

φαρμαΗ αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων εκτίναξε τις τιμές των φαρμάκων, σύμφωνα με τη μελέτη της ΕΛΣΤΑΤ.

Επιβράδυνση του ρυθμού μείωσης του πληθωρισμού, κατά -1,1%, κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούνιο, η μελέτη της οποίας έδειξε σημαντική αύξηση στις τιμές των φαρμάκων, συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Έτσι, από τη σύγκριση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου 2014 προς τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2013, μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ανατίμηση 21,6% στα Φάρμακα, αποτέλεσμα της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων. Βέβαια, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, σε ό,τι αφορά την Υγεία συνολικά, μέρος της αύξησης των φαρμάκων αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιµών στις ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες.

Άλλοι δείκτες που αυξήθηκαν σχετίζονται μεταξύ άλλων με τον καπνό και τα ποτά, κυρίως λόγω αυξήσεων στα τσιγάρα, στα οποία προστέθηκε και «καπέλο» που αντικατέστησε το 25ευρο για τα νοσοκομεία.

 http://www.virus.com.gr/site/index.php?option=com_k2&view=item&id=3359:elstat-anatimisi-21-6-sta-farmaka&Itemid=169&utm_source=MailingList&utm_medium=email&utm_campaign=Virus+Newsletter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *