Πόλεμος εν μέσω θέρους στο ΕΣΥ για την αξιολόγηση!

nosokomeioΣτα κάγκελα εξακολουθούν να είναι γιατροί και εργαζόμενοι για την αξιολόγηση στα νοσοκομεία.

Χωρίς…ανάσα σκοπεύουν να αφήσουν τον υπουργό Υγείας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καθώς προτίθενται να συνεχίσουν τον αγώνα τους με κάθε τρόπο ώστε να μη γίνει η αξιολόγηση του προσωπικού με τα αόριστα καθώς και …ύποπτα κριτήρια που έχουν καθορισθεί από την κυβέρνηση.

Από τη μία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σκοπεύει να συνεχίσει τη συγκέντρωση υπογραφών κατά της αξιολόγησης καθώς θεωρεί ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι απολύσεις.

Από την άλλη η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος δεν τάσσεται κατά της αξιολόγησης γενικώς αλλά ζητά εδώ και τώρα διαφορετικά και διαφανή κριτήρια ώστε να μπορεί η βαθμολόγηση να δοθεί με απόλυτη δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης που φαίνεται ότι θέλει να προλάβει πιθανές απεργιακές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία μεσούσης του θέρους, φέρεται να είναι πιο διαλλακτικός σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, και ανοικτά δηλώνει πως συζητά το θέμα. Αρκεί όμως οι εργαζόμενοι να θέσουν στο τραπέζι των συνομιλιών λύσεις που να μπορούν να εφαρμοστούν. Άλλωστε μια πρώτη γεύση για τις κινητοποιήσεις που μπορεί να ακολουθήσουν πήρε πριν λίγες ημέρες όταν γιατροί (ΟΕΝΓΕ) και εργαζόμενοι (ΠΟΕΔΗΝ) κατέβηκαν στο δρόμο μαζί με την ΑΔΕΔΥ για να διαμαρτυρηθούν για το σύστημα αξιολόγησης.

Βέβαια ο κ.Βορίδης είναι κάθετα αντίθετος στο να μη γίνει καμία αξιολόγηση στα νοσοκομεία κάτι που έχουν θέσει ορισμένοι συνδικαλιστές. Όπως φαίνεται όμως εάν δεν τεθεί άμεσα μία πρόταση από τους κλάδους του ΕΣΥ, η αξιολόγηση θα “περάσει” ως έχει…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://www.iatropedia.gr/articles/read/6827

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *