Συνταγογράφησε 9.200 φάρμακα σε 90 ημέρες

συνταγογρ.«Λαβράκια» βγήκαν από έρευνα που διεξήγαγαν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας για περιπτώσεις παράνομων συνταγογραφήσεων από γιατρούς της Ελλάδας.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, εκμεταλλευόμενα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας και τα στοιχεία του συστήματος συνταγογράφησης, «τσίμπησαν», σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 15 γιατρούς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, υπερσυνταγογραφούσαν… κατά βούληση.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση γιατρού ο οποίος σε ένα τρίμηνο είχε προβεί σε 9.200 συνταγογραφήσεις (!) και μάλιστα -στις περισσότερες περιπτώσεις- φαρμάκων που παράγονται από συγκεκριμένη μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία.

Η εταιρεία εδρεύει στην Ελλάδα και αυτό που αναμένεται να ελεγχθεί από τις Αρχές είναι εάν και κατά πόσο υπάρχουν σχέσεις οικονομικού συμφέροντος μεταξύ του γιατρού και της συγκεκριμένης εταιρείας.

«Φανταστείτε πόσες συνταγές έγραφε την ημέρα, αν μόνο μέσα σε ένα τρίμηνο είχε γράψει 9.200. Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, ο εν λόγω γιατρός, στις περισσότερες περιπτώσεις συνταγογραφούσε φάρμακα συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία πρόκειται να ελεγχθεί προκειμένου να διαπιστωθεί αν, για τις συνταγογραφήσεις, υπήρξαν οικονομικές συναλλαγές μεταξύ του γιατρού και της ίδιας» εξηγούν αστυνομικές πηγές στο zougla.gr.

Στο μικροσκόπιο και τα φαρμακεία

Επιπλέον, αρκετές είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι γιατροί λάμβαναν «προμήθεια» από φαρμακεία της Αττικής -και όχι μόνο- προκειμένου οι συνταγές που έγραφαν να εκτελούνται από συγκεκριμένους φαρμακοποιούς.

«Οι φαρμακοποιοί έδιναν χρήματα σε γιατρούς προκειμένου να εκτελούν στα φαρμακεία τους, τις συνταγές τους. Υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις και θα προκύψουν και άλλες. Ήδη από την έρευνα έχουν προκύψει φαρμακεία που λειτουργούσαν με αυτόν τον τρόπο. Η έρευνα συνεχίζεται» επισημαίνουν οι καλά γνωρίζοντες τα πράγματα.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

http://www.zougla.gr/greece/article/sintagografise-9200-farmaka-se-90-imeres

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *