Στην εντατική τα νοσοκομεία! Γιατί απεργούν οι γιατροί-εργαζόμενοι

απεργιαΚατεβάζει ρολά το ΕΣΥ την Τετάρτη 9 Ιουλίου καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Το προσωπικό των νοσοκομείων διαμαρτύρεται για τις συνεχείς περικοπές στα κονδύλια της υγείας, τις αξιολογήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε απολύσεις αλλά και για τη συνεχιζόμενη πολιτική της κυβέρνησης η οποία εκχωρεί δημόσιες υπηρεσίες σε ιδιώτες.

Όπως σημειώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ): “Η επίθεση κυβέρνησης και της τρόικας εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας συνεχίζεται και εντείνεται. Εκχωρούνται νευραλγικής σημασίας τομείς του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κλπ) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

 

Μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε «απασχολούμενους» με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα”.

 

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας υπογραμμίζει μάλιστα: “Έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων «επίορκων υπαλλήλων», καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», προσπαθούν τώρα με εργαλείο την «αξιολόγηση» να οδηγήσουν χιλιάδες ακόμα σε διαθεσιμότητα και απόλυση.

 

Κυβέρνηση και τρόικα προετοιμάζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με νέες μειώσεις των επικουρικών και των κύριων συντάξεων, δραματικές μειώσεις στο εφάπαξ και νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας”.

 

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί που συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Ιουλίου και απαιτούν:

– Χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας

– Προσλήψεις γιατρών- μονιμοποίηση των γιατρών επί θητεία

– Επαναφορά του Ιατρικού Μισθολογίου στα επίπεδα προ των περικοπών

– Ασφαλές εφημεριακό πρότυπο

 

Την αντίθεσή τους στο νέα σύστημα της αξιολόγησης εκφράζουν μεταξύ άλλων και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Να σημειωθεί ότι με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν εκτός από τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες καθώς το προσωπικό συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πάνω από 40.000 Υγειονομικοί αρνήθηκαν ενυπόγραφα να συμμετάσχουν στην Αξιολόγηση «καρμανιόλα» ενώ συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών.

http://www.iatropedia.gr/articles/read/6918

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *