Από σήμερα οι Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας

greekHospitalLΔημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία, επιτρέπεται η λειτουργία ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας για την περίθαλψη ασθενών και τη διενέργεια επεμβάσεων χωρίς να απαιτείται η διανυκτέρευσή τους σε αυτές, γεγονός που καθιστά προβληματικό τον σχεδιασμό του υπουργείου, αφού οι ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα βρίσκονται σε ρήξη με τον ΕΟΠΥΥ για τις οφειλές (ακραιφνώς πλεονασματικές).

Όπως εκτίμησε ο υφυπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, θα αποσυμφωρηθούν σημαντικά τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ θα προκύψει και εξοικονόμηση πόρων.

Οι ασθενείς που θα προσφεύγουν στις μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, θα μπορούν να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Μοναδικά προϋπόθεση είναι οι μονάδες, οι οποίες ως επί τω πλείστον θα είναι ιδιωτικές, να διασυνδέονται με κάποια νοσοκομειακή δομή.

 

Σημειώνεται ότι οι κλινικές βραχείας νοσηλείας είναι μονάδες στις οποίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται χειρουργεία και άλλες ιατρικές πράξεις που απαιτούν ολιγόωρη παραμονή των ασθενών, χωρίς διανυκτέρευση, και αφορούν περιστατικά πολλών ειδικοτήτων. Ο θεσμός των κλινικών βραχείας νοσηλείας έρχεται και στην Ελλάδα για να λύσει δύο βασικά προβλήματα: πρώτον για να αποσυμφορήσει τα δημόσια νοσοκομεία, αφού πρόκειται για ασθενείς που δεν θα χρήζουν συνεχούς ιατρικής παρακολούθησης, και δεύτερον για να μειώσει τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *